Jobboldali és konzervatív szellemiségű emberek, mi a véleményetek arról, hogy melegek, leszbikusok közt is vannak jobboldaliak, konzervatívok?
Azért teszem fel a kérdést - mindenféle provokáció nélkül, bár aki annak veszi azzal nem tudok mit kezdeni - mert amíg Magyarországon az a tévhit él, hogy a melegek biztos balliberálisak, mivel ezek a pártok az év 1 napján hozzák fel ezt a témát, a jobboldal erről nem beszél, addig a nyugati világban a jobboldali, konzervatív politikai erők közt is jócskán akadnak vállaltan homoszexuális politikusok. Még az olyan populistának tartott pártok sem homofóbok mint az AfD, Nemzeti Front vagy a UKIP
A brit konzervatívoknak és a UKIP-nek is LMBT-szervezetei vannak. Az USA-ban a republikánusoknak is vannak meleg szervezetei.
Az AfD-nek is vannak meleg szervezetei. A holland szélsőjobboldal a melegek jogait védi. Izraelben a Likud pártnak - amiről köztudott, hogy az ortodox, cionista zsidók a szavazói - van nyíltan meleg képviselője.
Olaszországban Berlusconi pártjának szóvivője vállaltan biszexuális, a Fratelli d'Italia egyik képivselője vállaltan meleg, de ellenzi a melegházasságot.
A francia Marine Le Pen-féle Nemzeti Frontra sok meleg szavaz.
A spanyol Néppártnak is vannak meleg képviselői és szavazói.
Normális válaszokat kérek!
Semmi bajom velük.
Az a baj, hogy sokan azt hiszik hogy aki "jobboldali és konzervatív szellemiségű", az egyenlő azzal hogy kiírtaná a melegeket, kezeltetné őket, stb. Nem. Nekem is volt az egyetemen vállaltan meleg szaktársam, aki normális volt, jóban is voltunk.
A világon semmit sem csak gyűlölni vagy csak imádni lehet.
Azzal pedig hogy az észak-amerikai vagy nyugat-európai ilyen típusú pártok, amikkel leginkább szimpatizálok, máshogy állnak Izraelhez vagy a melegekhez, megértem. Nem kell a világon minden dologban egyetérteni. Ha 10-ből 1-2 dologban nem értek egyet ezekkel a pártokkal, attól nem lesznek a halálos ellenségeim. Elfogadom őket.
"3-as: Pont a hozzáhasonló gondolkodású emberekkel van a baj. Szerinted a jobboldal, konzervatív=nácik? Látszik, hogy nem tudod miről beszélsz."
Nem, b+, ez egy hasonlat volt. Hasonlat arra, hogy a jobboldali konzervatívok ugyanúgy pofán rugdosnák legszívesebben a homárokat, ahogy a nácik is pofán rugdosták a zsidókat.
Ha ennyire nem bírod felfogni, akkor sajnállak.
6:
Ezért volt szar hasonlat amit írtál, mert nem igaz. Az 5-ös válaszoló vagyok. Amit a 7-es írt, azt kb csak megismételni tudnám én is.
Szerinted csak az a két véglet létezik, hogy valakit meg akarnak gyilkolni és hogy valaki a világon BÁRMIT megcsinálhat amit akar?
Te már voltál valaha "jobboldali konzervatív", innen tudod mi újság?
7-es: Ha tudnád ki mindenki meleg/leszbikus megdöbbennél, én melegként döbbenek meg néha, hogy van akin mennyire nem látszik. Bár, ha meglátom Grindr-en vagy Planetromeon akkor már egyértelmű a helyzet.
A hasonlat eléggé rossz volt a nácikkal.
Jaj,a konzervatív melegnél rosszabb nincs:D
A megfelelési kényszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!