Mi a véleményed a szlovák hazafiassági törvényről?
Szlovák szemmel biztos nagyon jó , de magyarként ez mélyen nácista és rasszista törvény , nagyon magyar ellenes !
nem, ez se nem rasszista, se nem nácista.. spec a mi általános iskolánkban anno kinn volt a himnusz is és a szózat is (nem egy helyen!) valamint az összes iskolán kinn lóg az állami zászlónk.. alkotmány bevezetője.. hát nemtom.. lényegében ez se annyira hu de elnyomás.. nincs ebben semmi rossz, és semmi gonosz...
előző vagyok , ha te felvidéki magyar lennél , örülnél ha a szloták himnuszt kellene szavalnod?
miért, mit várjak szlovákiában? magyar himnuszt? SZLOVÁKIA mint a neve is mutatja.. mit szólnál hozzá h ha az itteni németek, szerbek, szlovákok stb követelnék h ök igenis ünnepélyeken a saját himnuszukat énekeljék.. és egy márc 15.ei ünnepnél csak a himnuszokkal elmenne 20 perc minimum...
Dehát mégiscsak a mi földünk volt 1000x évig !
Szerintem ez nem illendő !
Dehát mégiscsak a mi földünk volt 1000x évig !
Szerintem ez nem illendő !
ez elég kevés indok ahhoz hogy ne kelljen énekelniük az ottani magyaroknak a szlovák himnuszt.. ők ott élnek, ők szlovák magyarok.. szlovák állampolgárságu magyarok.. ha magyar állampolgárságu magyarok szeretnének lenni, nincs semmi akadálya, de nem látom a tömeges bevándorlást, az uj törvényhatására sem... tehát ennyire volt szükség arra is...
igazából meg, magyarország egy része 150 évig volt török uralom alatt, ők énekeljék a török himnuszt, mig egész magyarországon emellett legyen kötelező az osztrák himnusz mivel a 16 század közepétől 1918ig osztrákoké voltunk? ezek se kis intervallumok.. magyarország nem 1000 éves, magyarország kb 600 éves..a mai magyar állam meg 21 éves...nem sokkal idősebb mint szlovákia..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!