Miért visít a ballib sajtó a May-Orbán találkozó miatt?
Azt tudom, hogy May esetleg olyan megállapodást köthet Orbánnal, amely szerint Orbán belülről gyengíti az EU-t, így nem tud majd olyan jó pozícióban, egységesen fellépni az EU a britekkel szemben.
De miért is rossz ez?
Nyilván nem a két szép szeméért.
Hátha nekünk is csurran-cseppen valami.
Az EU-ért pedig nem kár.
"Mert bezzeg te aztán tudod."
Már megbocsáss, de szerintem jobban mint az, aki angol elnökről beszél...
"De hátha tudok neked is újat mondani:
Ezt a brit dolgot az angolok találták ki, hogy nagyobbnak tűnjenek.
Se a skótok, se a walesiek, se az írek nem tartják magukat briteknek...
Ha jól tudom a skótok megint el akarnak szakadni, meg az észak írek Írországhoz csatlakozni...
Szóval aki angolt ír/mond brit helyett, az általában csak precízebb...."
Nem az nem precízebb, épp ellenkezőleg az pontatlan. Épp te írod le, hogy mi a különbség angol meg skót közt, aztán ez az érved, arra, hogy mire is? De eleve most szándékosan csinálsz úgy mint, aki nem érti -népszerű érvelési módszer itt GYIK-en- vagy tényleg nem érted miről volt szó? Leírtam mi a különbség elnök meg miniszterelnök között, meg írtam egy gyorstalpalót Nagy-Britannia közjogi viszonyairól. Most ebbe te megpróbálsz belekötni, azzal az érvvel, hogy, a skót az nem angol, taps, épp ezért nem angol elnök, hanem brit, a briten belül van skót, angol, ír wales-i.
A lényegen nem változtat: az Egyesült Királyság miniszterelnöke az nem angol elnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!