Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lesz valaha Egyesült Föld,...

Lesz valaha Egyesült Föld, mint ország? Mik lennének a legnagyobb előnyei és hátrányai?

Figyelt kérdés
A név lényegtelen, csak én neveztem ennek, mert így elég egyértelmű.
2016. nov. 1. 22:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

Nem tartom valószínűnek.

A nemzetek közötti ellenszenv, a kulturális különbségek, a gazdasági, politikai érdekek, háborúk lehetetlenné teszik.

Meg most komolyan mutass egy olyan testületet vagy politikai vezetőt/vezetőket akikre teljes nyugalommal rábíznád a Föld összes energiaforrását és ásványkincsét!

Ez a liberalizmusnak egy olyan gyönyörű utópiája, mint a szocializmusnak a kommunizmus.

Csak is akkor, és kizárólag akkor képzelhető el valamilyen globális együttműködés, ha olyan KÜLSŐ veszély jönne, amelyik az egész emberiséget veszélyezteti (lásd Armageddon vagy a Függetlenség Napja c. filmek) de még az sem hozná el az "Egyesült Föld" gyönyörű világát.

2016. nov. 2. 13:46
 12/15 anonim ***** válasza:
61%

Globális problémáink az egész emberiséget kihalással fenyegetik, amit ezt felfogjuk összefogunk.

Ami a diktatúrát illeti a globális még mindig jobb, mint a nemzetállami, mert nagyobb a demokratikus kontrol ereje globális szinten. De szerintem a Földi Egyesült Államok példamutató, szociálisan érzékeny és liberális polgári demokrácia lesz, mert a vezetők az egész emberiségtől várják majd újraválasztásukat.

2016. nov. 2. 17:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg (tudom meg fogsz), de hihetetlenül naiv vagy.

2016. nov. 2. 19:11
 14/15 Norman Bates ***** válasza:
100%
Esetleg egy hatalmas katasztrofa utan, pl. atomhaboru, ahol tobb szaz millio ember meghal. A tulelok valoszinuleg osszefognanak es egyesulnenek.
2016. nov. 2. 20:15
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nagyon ideje lenne már...
2016. nov. 3. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!