Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A migránsokkal tulajdonképpen...

A migránsokkal tulajdonképpen mit akarnak kezdeni?

Figyelt kérdés

Én például, német tulajdonú autóipari multinál dolgozom.Itt mindennek megvan a helye, mindig rend van.Ezt szoktam meg, az itt dolgozó németeknek is ez a megszokott.

Emiatt állok teljes értetlenül a német, nyugat-európai migrációs politika előtt.

Eleve ez a migráció hatalmas költségekkel járt.

Nálunk a cégnél,ha valamit úgy csinálok,hogy van egy költségemelkedés, már úgy rácsapnak a kezemre idézőjelben, hogy kiesik a klaviatúra a kezemből.

Nem beszélve arról, hogy 20-30 év múlva még nagyobb fokú lesz az automatizálás.Annyira, hogy a betanított munkakörök 50-60 százaléka is megszűnik,de lehet, hogy több.

Ezt nem én találtam ki, ezt hangoztatják a vezetők is.És nem a középosztálybeli mérnökökből,gazdászokból lesz a munkanélküli.Hanem a többnyire bevándorlókból álló "munkásokból".Velük mit kezdenek majd?

Hihetetlen, hogy olyan emberek, akik ennyire precízen tudnak termelést szervezni, nincs annyi realitásuk, hogy belássák, ez a migrációs politika egy kudarc.

Külföldön még az állami cégek is jóval hatékonyabbak.A családból dolgozik valaki az ÖBB-nél.Ott bizony nincs annyi láblógatás, mint a MÁV-nál.

Egy másik probléma, hogy minél délebbre megy az ember, annál rosszabb a munkakultúra.A közel-keletiek egyenesen semmit sem akarnak dolgozni, csak kereskedni.Az afrikaiak meg még náluk is rosszabbak.

2016. okt. 16. 17:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem még az úniós górék sem tudják pontosan.

Amúgy ha a németeknél is olyan gond a népesség öregedése miért nem próbálják meg a születésszám növelésével ellensúlyozni inkább? :D

2016. okt. 16. 20:14
 12/19 anonim ***** válasza:

"Azt tervezik, hogy mivel náluk nincs elég gyerek, hoznak embereket külföldről, akik csinálnak. ;) Aztán majd kitalálják, hogy hogyan tovább."

Mert a germánok annyira ellustultak, hogy még gyereket is mással akarnak csináltatni? :D

Csak nehogy megbánják a dolgot!

2016. okt. 16. 20:15
 13/19 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ők maguk sem tudják. Illetve, persze, vannak szép, idealizált elképzelések, csak a való életben, nem akarnak működni.
2016. okt. 16. 22:09
 14/19 anonim ***** válasza:

"miért nem próbálják meg a születésszám növelésével ellensúlyozni inkább?"

Mert az nem mukodik.

2016. okt. 16. 22:12
 15/19 anonim ***** válasza:
Az a baj ezzel hogy ezek a migránsok nagy részt nem akarnak dolgozni. Ezt itt egyszer már leírtam de töröltették hisz az igazság fáj.
2016. okt. 17. 04:16
 16/19 anonim ***** válasza:

"Csak nehogy megbánják a dolgot!12"

Szerintem már bánják, mint a kutya, amely hetet kölykedzett.

2016. okt. 17. 07:43
 17/19 anonim ***** válasza:
A Kelet-Europai és köztük a magyar bevándorlók is nagyrészt fizikai munkát végeznek, nem mérnökök. Talán csak az orvosok a kivétel. Ahhoz hogy irodai munkát vállalj az a minimum hogy felsőfokon beszéld a nyelvet.
2016. okt. 17. 14:47
 18/19 anonim ***** válasza:

"A Kelet-Europai és köztük a magyar bevándorlók is nagyrészt fizikai munkát végeznek, nem mérnökök"

Megnyugodhatsz, magyar mernokok nem vegeznek fizikai munkat Nemetorszagban.

2016. okt. 17. 14:51
 19/19 anonim ***** válasza:

Azért akad egy jó néhány. A magyar felsőoktatást külföldön nem becsülik sokra.

2016. okt. 17. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!