Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Rengeteg izraeli dal van, ami...

Rengeteg izraeli dal van, ami a békére áhitozik. Van aki tud EGYETLEN békére vágyó palesztin dalt?

Figyelt kérdés

Héberül "béke" az "sálom".

Ime két dal, amiből talán a héberül nem beszélők számára is kihallatszik a sálom szó.

https://www.youtube.com/watch?v=ncRnv310wNY

https://www.youtube.com/watch?v=M6wQfHtKOlw

2016. okt. 3. 20:20
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
37%

Annak a gyűlölködő szennylapnak a tizede sem igaz. Már a címe is elárulja, hogy teljesen egyoldalúan mutatja be a konfliktust.

Ironikus, hogy még a Hamasz weboldala sem gyűlölködik és uszít annyira a zsidók ellen, mint amennyire az az oldal a muszlimok ellen.

Az oldal sok mindent megemlít csak épp mindig a lényeget nem.

Pl aránytalanul kiemel olyan eseményeket, amikor az arabok bántották a zsidókat. De érdekes módon amikor zsidók bántottak arabokat arról sehol sem ír egy mondatot sem.

Azt sem említi meg, hogy 1400 éven keresztül a muszlimok védték a zsidókat, hogy Szalahuddin a keresztes hadjárat idején nem csak a muzulmán, hanem a zsidó közösségek életéért is harcolt, hogy az andalúz kalifátusban, békés együttélés volt a felekezetek között, hogy a zsidó kultúra felvirágzása, Maimonidész munkássága is a kalifátus hátterével valósult meg, hogy a török hódoltság ideje alatt sem érhetett felekezeti alapon senkit sem bántalom, hogy a perzsák szabadították fel a zsidókat a babiloni rabságból vagy, hogy a muszlim albánok mentették meg az európai zsidókat a holokauszttól. A zsidóság és Izrael állam az iszlám számára két különböző dolog, akárhogy érdek e kettő egybemosása. Csak most, a 21. században jött elő ez a baromság.

Te is tanulhatsz egy kis történelmet:

https://www.youtube.com/watch?v=-IVKoUcclYo

2016. okt. 7. 03:36
 22/36 anonim ***** válasza:
32%

"Amíg olyan ocsmány hazugságokat írsz le, hogy a muszlimok soha nem uszítottak a zsidók ellen, addig nincs miről beszélnünk."

Azt elismerem, hogy a muszlimok vezetői között vannak, akik partnerek az uszításban és a szélsőséges tanok terjesztésében. Megvesztegetett, vagy bezsarolt szónokok, gyülekezeti vezetők.

De közel sem annyira uszítják az embereket a zsidók ellen, mint amennyire a cionisták uszítják az embereket a muszlimok ellen.

Nézd csak meg pl az USA-ban, ahol a legtöbb cionista él, hogy mennyire gyűlölik a muszlimokat, a cionista média uszítása elképesztően hatalmas. Évente több száz mecsetet gyújtanak fel és több ezer muszlim esik áldozatul gyűlölet bűncselekményeknek. Az uszító cionista média hatására csak a párizsi merénylet után ennyi gyűlölet bűncselekmény érte a muszlimokat egy hónap alatt:

[link]

2016. okt. 7. 03:49
 23/36 anonim ***** válasza:
Száz szónak is egy a vége: az egész rohadt sémi konfliktus -ami ötezer éve tart-, maradjon ott! Ne kívánja beborítani az egész világot.
2016. okt. 7. 07:28
 24/36 anonim ***** válasza:
32%

45%-os, te latod miket irsz?

" a muszlim albánok mentették meg az európai zsidókat a holokauszttól"

"a párizsi merénylet után ennyi gyűlölet bűncselekmény érte a muszlimokat egy hónap alatt:

[link]

"

2016. okt. 7. 07:44
 25/36 anonim ***** válasza:
65%
Dehogy látja, csak annyiból áll az "érvelése" hogy hörgi a cionista szót és hazudozik. A muszlim szent és ártatlan, aki nem az lefizetett és megvesztegetett, bezzeg ha bántják őket az csakis cionista lehet, véletlenül sem keresztény/ateista akinek mocskosul elege van a "béke vallásának" öngyilkos robbantóiból...
2016. okt. 7. 10:36
 26/36 anonim ***** válasza:
34%

Melyik részével nem értesz egyet?

Itt van az első állításhoz is link:

[link]

Az iszlám nevében NEM LEHET öngyilkos robbantásokat végrehajtani!

Az iszlám tiltja az öngyilkosságot (2:195)

Az iszlám tiltja az ártatlanok meggyilkolását (5:32)

Az iszlámban az élet a legszentebb dolog, annyira szent, hogy ha valakinek az élete múlik rajta akkor még disznót is ehet.

Úgyhogy te hazudsz!

2016. okt. 7. 18:37
 27/36 anonim ***** válasza:
37%
De a személyeskedés meg a lepontozás azért megy ám ezerrel...
2016. okt. 7. 18:38
 28/36 anonim ***** válasza:
62%

" a muszlim albánok mentették meg az európai zsidókat a holokauszttól"

Az lehet, hogy az albániakat megmentették (nem tudom), de az európaiakat biztosan nem.

"Az iszlám nevében NEM LEHET öngyilkos robbantásokat végrehajtani!

Az iszlám tiltja az öngyilkosságot (2:195)

Az iszlám tiltja az ártatlanok meggyilkolását (5:32) "

Lehet, biztosan igy van. Azoknak az éttermekben ebédelő, buszokon utazó izraeliek rokonainak is mondd el ezt, akikeket öngyilkos palesztin muzulmánok gyilkoltak meg.

meg.

2016. okt. 7. 20:00
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

"annyira szent, hogy ha valakinek az élete múlik rajta akkor még disznót is ehet. "

Azt a mindenit! Hát, de nagy szentség ez!

Mindig is csodálatraméltónak találtam, hogy el lehetett hitetni irdatlan tömegekkel: hogy ő bizony jobb ember lesz, ha nem eszik disznóhúst.

Nem lesz, attól nem.

2016. okt. 7. 20:18
 30/36 anonim ***** válasza:
73%

Egyes embereknek irigylésre méltó problémáik vannak.

Először is, nem tudom, hogy a héberben a "sálom" békét jelent-e, de simán el tudom képzelni. A baj csak az, hogy mivel nem tudok héberül, hiába van benne a dalban és hiába hallom ki, a szövegkörnyezetet abszolút nem értem. Akár arról is énekelhet, hogy "nem kell béke". Nem beszélve arról, hogy a "shalom" közismert héber köszönés. Ezt még az is tudja, aki nem tud héberül. És, mint már korábban írtam, mivel nem értek héberül azt sem tudom, milyen minőségben használják a dalban.

De ha a kedves kérdezőnek elég annyi, hogy kihallja a szót, nos az az ő értelmi színvonalát tükrözi.

Másodszor, nem tudom, hogy nekem magyar létemre miért kéne ismernem "békére vágyó palesztin dalt" illetve, h most mégis tudnék kapásból 3-at is akkor a palesztin lenne a békevágyóbb nép a kettő közül?

A kérdező vagy bántóan buta ember vagy szándékosan provokál. Gyanítom az utóbbi, ugyanis ha tényleg komolyan gondolná a kérdést akkor arra tényleges választ várna. Ez esetben egyetlen egyszerű googleben történő kereséssel megtalálná a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesületét, akiktől érdemi választ kaphatna kérdésére.

2016. okt. 17. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!