Rengeteg izraeli dal van, ami a békére áhitozik. Van aki tud EGYETLEN békére vágyó palesztin dalt?
Héberül "béke" az "sálom".
Ime két dal, amiből talán a héberül nem beszélők számára is kihallatszik a sálom szó.
https://www.youtube.com/watch?v=ncRnv310wNY
https://www.youtube.com/watch?v=M6wQfHtKOlw
Annak a gyűlölködő szennylapnak a tizede sem igaz. Már a címe is elárulja, hogy teljesen egyoldalúan mutatja be a konfliktust.
Ironikus, hogy még a Hamasz weboldala sem gyűlölködik és uszít annyira a zsidók ellen, mint amennyire az az oldal a muszlimok ellen.
Az oldal sok mindent megemlít csak épp mindig a lényeget nem.
Pl aránytalanul kiemel olyan eseményeket, amikor az arabok bántották a zsidókat. De érdekes módon amikor zsidók bántottak arabokat arról sehol sem ír egy mondatot sem.
Azt sem említi meg, hogy 1400 éven keresztül a muszlimok védték a zsidókat, hogy Szalahuddin a keresztes hadjárat idején nem csak a muzulmán, hanem a zsidó közösségek életéért is harcolt, hogy az andalúz kalifátusban, békés együttélés volt a felekezetek között, hogy a zsidó kultúra felvirágzása, Maimonidész munkássága is a kalifátus hátterével valósult meg, hogy a török hódoltság ideje alatt sem érhetett felekezeti alapon senkit sem bántalom, hogy a perzsák szabadították fel a zsidókat a babiloni rabságból vagy, hogy a muszlim albánok mentették meg az európai zsidókat a holokauszttól. A zsidóság és Izrael állam az iszlám számára két különböző dolog, akárhogy érdek e kettő egybemosása. Csak most, a 21. században jött elő ez a baromság.
Te is tanulhatsz egy kis történelmet:
"Amíg olyan ocsmány hazugságokat írsz le, hogy a muszlimok soha nem uszítottak a zsidók ellen, addig nincs miről beszélnünk."
Azt elismerem, hogy a muszlimok vezetői között vannak, akik partnerek az uszításban és a szélsőséges tanok terjesztésében. Megvesztegetett, vagy bezsarolt szónokok, gyülekezeti vezetők.
De közel sem annyira uszítják az embereket a zsidók ellen, mint amennyire a cionisták uszítják az embereket a muszlimok ellen.
Nézd csak meg pl az USA-ban, ahol a legtöbb cionista él, hogy mennyire gyűlölik a muszlimokat, a cionista média uszítása elképesztően hatalmas. Évente több száz mecsetet gyújtanak fel és több ezer muszlim esik áldozatul gyűlölet bűncselekményeknek. Az uszító cionista média hatására csak a párizsi merénylet után ennyi gyűlölet bűncselekmény érte a muszlimokat egy hónap alatt:
45%-os, te latod miket irsz?
" a muszlim albánok mentették meg az európai zsidókat a holokauszttól"
"a párizsi merénylet után ennyi gyűlölet bűncselekmény érte a muszlimokat egy hónap alatt:
"
Melyik részével nem értesz egyet?
Itt van az első állításhoz is link:
Az iszlám nevében NEM LEHET öngyilkos robbantásokat végrehajtani!
Az iszlám tiltja az öngyilkosságot (2:195)
Az iszlám tiltja az ártatlanok meggyilkolását (5:32)
Az iszlámban az élet a legszentebb dolog, annyira szent, hogy ha valakinek az élete múlik rajta akkor még disznót is ehet.
Úgyhogy te hazudsz!
" a muszlim albánok mentették meg az európai zsidókat a holokauszttól"
Az lehet, hogy az albániakat megmentették (nem tudom), de az európaiakat biztosan nem.
"Az iszlám nevében NEM LEHET öngyilkos robbantásokat végrehajtani!
Az iszlám tiltja az öngyilkosságot (2:195)
Az iszlám tiltja az ártatlanok meggyilkolását (5:32) "
Lehet, biztosan igy van. Azoknak az éttermekben ebédelő, buszokon utazó izraeliek rokonainak is mondd el ezt, akikeket öngyilkos palesztin muzulmánok gyilkoltak meg.
meg.
"annyira szent, hogy ha valakinek az élete múlik rajta akkor még disznót is ehet. "
Azt a mindenit! Hát, de nagy szentség ez!
Mindig is csodálatraméltónak találtam, hogy el lehetett hitetni irdatlan tömegekkel: hogy ő bizony jobb ember lesz, ha nem eszik disznóhúst.
Nem lesz, attól nem.
Egyes embereknek irigylésre méltó problémáik vannak.
Először is, nem tudom, hogy a héberben a "sálom" békét jelent-e, de simán el tudom képzelni. A baj csak az, hogy mivel nem tudok héberül, hiába van benne a dalban és hiába hallom ki, a szövegkörnyezetet abszolút nem értem. Akár arról is énekelhet, hogy "nem kell béke". Nem beszélve arról, hogy a "shalom" közismert héber köszönés. Ezt még az is tudja, aki nem tud héberül. És, mint már korábban írtam, mivel nem értek héberül azt sem tudom, milyen minőségben használják a dalban.
De ha a kedves kérdezőnek elég annyi, hogy kihallja a szót, nos az az ő értelmi színvonalát tükrözi.
Másodszor, nem tudom, hogy nekem magyar létemre miért kéne ismernem "békére vágyó palesztin dalt" illetve, h most mégis tudnék kapásból 3-at is akkor a palesztin lenne a békevágyóbb nép a kettő közül?
A kérdező vagy bántóan buta ember vagy szándékosan provokál. Gyanítom az utóbbi, ugyanis ha tényleg komolyan gondolná a kérdést akkor arra tényleges választ várna. Ez esetben egyetlen egyszerű googleben történő kereséssel megtalálná a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesületét, akiktől érdemi választ kaphatna kérdésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!