Amerikában hogyhogy ennyivel HAZASZERETŐBBEK az emberek?
Nézegettem amerikai városokat, csak úgy randomra beírtam városneveket az ország különböző részein ,és néztem a google maps-en az utcákat. Nem telik el úgy 1-2 km, hogy valamelyik házon, vagy szupermarketen ne lenne kinnt egy nagy amerikai zászló. Sőt egész divatosan megcsinálják némelyik kertes háznál, hogy a földbe rögzített csövön, amin a zászló van, körülötte divatos szökőkutat, sövénybokrokat csinálnak.
Európában mi történt az elműlt évtizedekben, hogy a nemzeti zászlókat az országokon belül csak elvétve látni épületeken ? A hivatalos épületek a kivételek, aztán ennyi.
Köszönöm a válaszokat.
A hazaszeretet nem azon múlik, hogy kirakod-e feleslegesen a zászlót.
De Magyarországon a háború előtt sem volt szokás magánházakra kirakni a lobogót. Hivatalos ünnepségeken felhúzták az országzászlót és kész.
A Rákosi időkben volt kötelező a zászlók kirakása, a lakások ablakait nemzetiszínű és vörös szalaggal díszíteni.
Mert ott nem bélyegzik nacionalistának, meg szélsőségesnek azt, aki szereti a hazáját és ezt ráadásul még ki is fejezi valahogy.
Meg egyébként így is nevelik őket, hogy legyenek büszkék arra, hogy ők amerikaiak. Beléjük nevelik az önbizalmat is.
" A hazaszeretet nem azon múlik, hogy kirakod-e feleslegesen a zászlót. "
Szerintem az emberek nem szoktak kirakni olyan tárgyat a kertjükbe, vagy az épület külső falára, ami nem tetszik nekik. Ebből kiindulva igenis tetszik nekik a zászló, és nem tartják felesleges dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!