Miért olyan nagy baj az, hogy a muszlimok burkiniben
úsznak? Miért zavarja ez az embereket?
Figyelt kérdés
Ez tipikusan egy olyan dolog, ami szerintem mindenkinek a saját választása kéne, hogy legyen. Kitiltani a burkinit szerintem olyan dolog, mintha megszabná valaki, hogy nők csak miniszoknyában mehetnek utcára. Az egyetlen problémát abban látom, amikor a muszlim nők teljesen lepelbe burkolóznak és csak a szemük látszik ki, az biztonsági probléma, mert egyrészt nehéz azonosítani az illetőt, másrészt a ruha alatt bármilyen fegyvert elrejthetnek. De egy arcot szabadon hagyó, testhez simuló fürdőruha miért baj?
Izraeli strandokon eközben teljes békességben úszik egymás mellett a bikinis és a burkinis lány, pedig ott azért sokkal több konfliktus van a muszlimokkal, mint nálunk.
Én sem értem hogy miért kell ezen problémázni. Akkor ennyi erővel azokat a túlsúlyos vagy érzékeny bőrű embereket is zavarjuk el a strandokról akik pólóban fürdenek?
Azokkal a muszlimokkal kéne sz...rakodni akok terrorszervezetek tagjai és támadásokat szerveznek, nem a strandon úszkáló nőkkel bohóckodni.
2016. aug. 31. 15:55
12/24 anonim válasza:
A normalis embereket nem zavarja. Csak a politikusoknak meg kell mutatnia az 1 iq-ju rasszista csimpanzoknak hogy peldat statualnak a burkiniben uszkalo nokkel szemben is (ha mar a terrorizmus ellen nem tudnak effektive fellepni), kulonben nem mennek el szavazni.
2016. aug. 31. 16:02
13/24 anonim válasza:
Nekem ez a teljes tetet elfedő, fekete ruha sem tetszik. Van benne valami nagyon irritáló. Gondolj bele, átlagemberek, nem papok így kénytelenek öltözni, mindenüket eltakarva, ruhában fürdenek, vagy megkövezik őket... Fanatikus vallásosság, avíttság, illiberalizmus, nők elnyomása. Szerintem ha lenne a liberálisokban szemernyi logika (nincsen), akkor tiltakoznának ellene, nem pedig védenék. Meg olyan gusztustalan, hogy valaki ilyen egyszerű ruhákban jár, a nap 24 órájában, 40 fokban is, ki tudja, mikor mosta meg, és még ebben fürdik... Ronda na. Kérdező, ennek az ügynek semmi köze ahhoz, hogy valaki miniszoknyában, vagy farmerban akar-e járni, ez nem ilyen kérdés.
2016. aug. 31. 17:17
14/24 A kérdező kommentje:
Aki abban nőtt fel, hogy x testrészt nem illik mutogatni, az kényelmetlenül fogja magát érezni, ha mégis meg kell mutatni akkor is, ha senki nem fogja bántani őket ezért. Ha te bekerülsz egy nudista közösségbe, ahol elvárás, hogy meztelenül mutatkozz, akkor attól még te ezt nem szívesen teszed meg, ha nem vagy ehhez szokva. Sőt, egy kultúrán belül is változik, hogy mennyit mutathatsz meg magadból, egy strandon például lehet, hogy szívesen hordasz bikinit, de pl a munkahelyeden már kevésbé.
2016. aug. 31. 17:48
15/24 anonim válasza:
# 13 Oké, de az hogy szerintem ronda meg téged irritál nem ok arra hogy betiltsák. Sok ember mászkál ronda, koszos vagy épp túl harsány ruhákban, ez a szívük joga. Ha valaki teljes testet eltakaró fürdőruhában akar fürödni az miért nem teheti meg?
Tényleg az a baj ezzel hogy ebből van világraszóló ügy, hogy a strandoló nők milyen fürdőruhában legyenek, ahelyett hogy a valódi problémákkal foglalkoznának.
2016. aug. 31. 18:06
16/24 anonim válasza:
#7-eske, idegesít, hogy nem a kötelező kűrt futom?
2016. aug. 31. 18:09
17/24 anonim válasza:
Mindazoknak, akik azt hiszik, hogy a burkini a sariahoz vezeto ut, azoknak szeretnem mondani, hogy a legtöbb sariat használó országban, a burkini pont hogy tiltva van, mert azzal nem összeegyeztethető... (Most ne menjünk bele miért, bonyolult vallás jogi kérdés). Szélsőséges muszlim nem megy egyeltalan strandolni, legyen no, vagy férfi, a burkinit pont, hogy azok viselik akik ugyan azt az europai életet akarjak élni amit mindenki mas is anélkül, hogy a vallásos meggyőződésükön csorba esne,ezzel a tiltással nem érnek el mást, csak azt, hogy jobban kitaszítva erezzek magukat a társadalomból, Magyarországon pedig se tenger se muszlim se sok, nem tudom, hogy ott pl. minek zavarja ez a sok telepít, drágább lesz tőle a kannás bor?
2016. szept. 1. 06:59
18/24 A kérdező kommentje:
Láttam egy karikatúrát a minap: a rendőr éppen megbünteti a burkiniben úszkáló nőket, miközben a háttérben egy öngyilkos merénylő kérdezi, hogy nem tud-e egy jó kávézót? A rendőr meg mondja neki, hogy hagyj békén, nem látod, hogy dolgom van?
Kár, hogy nem tudom linkelni, teljesen igaz az üzenete.
2016. szept. 1. 07:34
19/24 anonim válasza:
Mindazok, akik azt hiszik, hogy a burkini viselés nem vezet a sariához olvassák el a következő cikket: [link]
Szerintem, és a legtöbb - nem iszlám bevándorló - európai szerint mindenkinek joga, hogy sonkás pizzát egyen. Az ezen jogukkal élőket kedves bevándorló barátaink brutálisan megtorolták.
Ne, azért vezet a burkini viselés eltűrése sariához. Mert ezek a jelenségek csak a kezdet.
2016. szept. 1. 11:43
20/24 anonim válasza:
Ember! A 100%-ban muszlim országokból is alig van pár ahol sairai van, szoval szerinted majd, pont azert lesz itt saria mert a nők burkini en fürdenek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!