Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kínából miért van sok esetben...

Kínából miért van sok esetben ingyenes csomagküldés, és az EU-n belül miért nincs ez így?

Figyelt kérdés
Aliexpress, ebay, sok egyéb oldalon rengeteg "free shipping" lehetőség van, akár egy száz forintos dolgot is ingyen elküldenek több ezer kilométerről. Az EU-ban miért nincs így?
2016. aug. 22. 10:36
 1/3 anonim ***** válasza:
46%
Fizetni kell érte, csak épp a postaköltség benne van az árban. Ha úgy reklámozzák, hogy "free shipping", akkor több kattintást tudnak bevonzani, hisz ha valamiben benne van, hogy ingyenes az máris több ember figyelmét kelti fel, ezt onnan tudom, hogy én is ezt csinálom és sokkal többen nézik meg azokat a termékeimet, amiknek a jeligéjében benne van, hogy ingyenes vagy ajándék.
2016. aug. 22. 10:42
 2/3 anonim ***** válasza:
23%

A kérdésed nagyon jó. Kínából olcsóbban rendelsz meg valami 30 centes kütyüt ingyen kiszállítással, mint amennyiért a magyar pósta a valagát felemelné.

Szerintem ez azért van, mert itt a balkákonon (a butaság és tunyaság földjén) a valós szolgálatások nem piaci ár alapján számlázódnak ki. Viszont a kínai póstának van akkora piaci ereje, hogy elérje, a küldeményeit normális árban továbbítsák ezek az egyébként életképtelen monstrumok.

2016. aug. 22. 10:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Mert az ilyen kütyüket millió számra hozzák egy óriási hajóval, ami rendkívül költséghatékony. Persze az más kérdés, hogy EU-n belül miért ilyen horribilis árak vannak.
2016. aug. 22. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!