Thaiföldön miért van diktatúra?
Thaiföld miért nem akar már több külföldit be engedni ?
Én ki szeretnék menni de ahogy láttam a hírekben elég elkeserítő a helyzet.
Nagyon külföldi ellenes politikát folytatnak de nem tudom miért...
Szerintetek tud valamit csinálni a thai nép?
Miért engedik a katonai hatalmat?
Én voltam kint 3 hónapot és nagyon szeretnék kint élni.. De lehetetlen :(
Talán mert elegük van a külföldi elnyomásból. Ugye a háborúban elnyomták egy ideig a japánok, majd az amerikaiak. Elegük lett. A saját népük, kultúrájuk amiért ragaszkodnak még akkor is ha az ország nagy részében hatalmas szegénység van. Szeretik a királyukat, boldogok, elégedettek, ennél több nem kell nekik..
Jól is teszik.
Szóvak kva nagy nyomor van, de azért minden szép és jó.
Értem.
Thaiföldön azért van nagy nyomor, mert a hatalmas turisztikai bevételeket az állam szépen saját zsebébe rakja. Gyakorlatilag ugyanaz van, mint Egyiptomban a Mubarak-korban.
A különbség az, hogy a Thai állam generált egy hatékony személyi kultuszt a király körül, aki maga is hatalmas vagyont harácsolt össze az állami pénzekből. E fanatikus imádat miatt az emberek nem nagyon lázadoznak, fennmaradt eddig a jelenlegi rezsim. Viszont ha a személyi kultusz megroppanna, akkor a diktatúra is gyorsan kútba esne.
A xenofóbiára azért van szükség, hogy legyen ellenség, akire minden rosszat rá lehet kenni, a rezsimet makulátlanul hagyva. "Azért vagyunk szegények mert a gonosz külföldi cégek/gazdagok kizsákmányolják országunkat, nem pedig azért mert a király és bennfentesi köre korrupt."
Azért akkora nyomor nincs kint. Én voltam 3 hónapot kint.
Jobban élnek a nagyvárosokban mint Magyarországon.
Akkor hogy lehet kijutni? mármint kint maradni..
Időpont ma 15:10
Akkor te csukott szemmel járkáltál 3 hónapig.
Nagy a nyomor kint. Régi garázsban élnek 3 generáció, ott árulják a az árujukat, ott alszanak stb.
Vidéki területeken még nagyobb szegénység van.
Hajléktalanok élnek az utcákon, az a szerencséjük, hogy állandóan meleg van.
Nem mondtam ... Hozzá tettem nagy városokban nem annyira nagy a szegénység.. Kevés hajléktalant láttam Bangkokba ...
És mint mondtam én kint szeretnék élni, de a Thai kormány nem nagyon barátságos most.. és lehetetlen kint maradni.. 3 hónap után vissza kell jönni. vagy multi entry vel laoszba átmehetek és vissza.. De dolgozni nem engednek . :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!