Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Svedorszagban mar tobb a...

Svedorszagban mar tobb a babakocsit tolo ferfi mint nő?

Figyelt kérdés

Migransvideokat neztem Svedorszagbol es folfigyeltem ra hogy a hatterben, vagyis az utcan a jarokelok kozt ha elofordult babakocsi, azt feher ferfi tolta. Megszamoltam, 5 kulonbozo video eseteben 4-ben igy volt.

A sved feministak kiharcoltak maguknak hogy igy legyen ? Mi mas oka lehet ennek meeg ?

Gondolom, nem a ferfiak vettek el a noktol a babakocsikat hanem inkabb az anyak ruhaztak ezt a sved apakra.

2016. júl. 20. 15:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%

én is toltam a gyerekem babakocsiban, sőt, mind a kettőt is, sőt, olyan is volt, hogy a feleségem dolgozott és én menetem velük bevásárolni.

ha valakinek ez nem tetszik, simán széjjel tudom verni a fejét...

2016. júl. 20. 18:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem attól leszel férfi, hogy hozzá se nyúlsz a gyerekhez.
2016. júl. 20. 18:34
 13/17 anonim ***** válasza:
34%

Látom sikerült szokás szerint tökéletesen félreérteni, amit írtam. Meg se lepődök....

Az égvilágon semmi gond nincs azzal, ha egy férfi babakocsit tol, a gyereknevelés mindkét szülő reszortja, sőt a skandináv országokban a GYED-et mindkét szülő egyforma mértékben kivehetni, ami egy helyes dolog. A probléma azzal van, hogy sok svéd férfinak nincs más választása, mert vagy elbocsájtották a munkahelyéről a kvóták miatt, vagy eleve el se tud helyezkedni, épp ezért van az, hogy Norvégia meg Finnország tele van harmincas, negyvenes svéd pasikkal, akik hetente ingáznak át az adott országba és dolgoznak ott 4-5 napig, mert a svéd munkaerőpiacon egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, mert diszkriminálva vannak a saját országukban. Ha van egy teljesen egyforma tudással és képzettséggel rendelkező svéd nő és svéd férfi, akkor szinte biztos, hogy az előbbit fogják felvenni ugyanarra a munkahelyre, ugyanis a svéd kormány bizonyos támogatásokat csak abban az esetben hajlandó megadni a cégeknek, ha X százalék nőt foglalkoztatnak, még akkor is, ha azok a nők totál nem oda valóak a képzettségüket tekintve.

Hogy ez a sok blabla miért fontos?

Mert ez az oka annak, hogy egy csomó svéd férfi visszaszorul a háztartásba. A gyengébbek kedvéért még egyszer: semmi gond azzal, ha egy férfi főállású apa. A gond az, ha nincs más választásod, mint a gyerekpelenkázás. Ha egy férfi előtt ott van az az opció, hogy otthon marad és gyereket nevel, meg az, hogy elmegy dolgozni az egy remek felállás, ugyanis megvan a lehetőség az adott embernek kedvező opció kiválasztására, a problémák ott kezdődnek, amikor a férfiak inkább elmennének dolgozni, de nincs hová, mert a képzettségüknek megfelelő munkakörökre nem tudnak jelentkezni a kvóták miatt.

A kérdés maga rettentően banálisan van megfogalmazva, de egy valós problémára vár választ a kérdező, vagyis arra, hogy miért van egyre több főállású svéd apa. A választ dióhéjban ennyi: mert nincs más alternatívájuk. Vagy pelenkáznak, vagy átjárnak a szomszédos országba dolgozni. A svéd napközik és óvodák világszínvonalasak, szóval nem kell attól tartani, hogy anyu és apu figyelme nélkül tönkremegy a gyerek, a skandinávok amúgy is kiemelkedően sokat foglalkoznak munka- és iskolaidőn kívül a gyerekeikkel így is.

Remélem ezt is sikerült félreérteni, lehet lepontozni, már megszoktam, hogy az itteniek a zsírkréta rajzoknál kifinomultabb közlésmódot nem értik.

2016. júl. 20. 18:50
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, hogy a svéd apák szívesebben vesznek részt a gyereknevelésben, mint más európai apák.

Egyébként itt, Mo.-on is láttam babakocsit toló férfiakat. Nincs ebben semmi probléma. Segítenek, szeretnek ők is a gyerekekkel foglalkozni.

2016. júl. 20. 19:51
 15/17 anonim ***** válasza:
15%
Nokent mondom hogy a 7# es 13# nak teljesen igaza van. Azert hozzatennem hogy a valodi feminizmust es a sved nosoviniszta szelso feministakat ne mossatok ossze. A sved tarsadalom olyan szinten nullan van es olyan nagy az emberek es nemek kozotti uszitas es gxulolet hogy azt el se tudjatok kepzelni. Egy igazi halott, retardalt abnormalis tarsadalom akik a nagy joletben nem tudmnak magukkal mit kezdeni. Par evtized es iszonyuan meg fogjak szivni a maivsagukat es a politikajukat.
2016. júl. 20. 20:14
 16/17 anonim ***** válasza:
33%

ott a törvény kimondja hogy a férfinak pont anyi időt kel az babával otthon lenni mint a nőnek

tehát nincs az mint nálunk hogy a nöket 3-6 x évre ki lökik a munka erő piacról hogy otthon rabszolga bérért tologasák a baba kocsit

2016. júl. 21. 02:26
 17/17 anonim ***** válasza:
41%
13-as, ha az írásodban lecseréled a nemeket, akkor megkapod azt, ami pl. itt van. Az rendben van szerinted?
2016. aug. 20. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!