Miért mondják azt a liberálisok, hogy azért van az EU-ban ennyi arab és fekete, mert számos nyugat-európai országnak volt Afrikában gyarmata?
Nem értem az összefüggést a két tény között.
Nem lehet gyarmatosítani anélkül, hogy beengedjük az afrikaiakat Európába vagy mi?
Lehetett volna, de nem így volt.
A gyarmatról könnyen belehetett vándorolni az anyaországba. Ez tény.
De ezt magyarázd el, hogy miért volt ez szükségszerű?
Úgy állítják be a liberálisok, mintha ez olyan természetes dolog lett volna, mint a gravitáció.
Másrészt pedig háborúkban is nagyon jó emberi erőforrásnak bizonyultak a gyarmati emberek.
Nem szokták kihangsúlyozni, de pl. az I. vh.-ban a franciák hadseregében egyáltalán nem volt meglepő ha előfordultak négerek is. Régen néztem már ennek utána, nem tudom hogy külön osztagokba sorolták-e őket, de alapvetően elmondható volt, hogy ha feláldozható katonák kellettek, akkor a gyarmatiakat is ugyanúgy az európai földekre hozták.
Ezután ott volt ugye a világválság. A Brit Birodalmat és Franciaországot "sebezte" meg a legkevésbé, mert ez a két ország a válság terheinek egy részét úgymond át tudták hárítani a gyarmataikra, amiből szintúgy következhetett az, hogy aki képes volt rá Afrikában az inkább az anyagilag biztonságosabb Európában próbált szerencsét.
Azért amiért most a németek meg osztrákok hagyják,hogy a románok,magyarok,csehek bemenjenek az országukba.
Olcsó mumkaerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!