A Brexittel az Európai Unió széthullása kezdődött meg?
Nagy-Britannia kilépésével az Európai Unió széthullása kezdődött meg vagy megreformálják az Európai uniót és tovább bővítik a kontinensen.
Kiléphet-e: Ausztria, Olaszország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Észtország, Finnország, Svédország, Spanyolország, Portugália, Málta, Horvátország, Magyarország, Románia, Bulgária, Görögország, Szlovénia, Németország.
Ha a briteken kivül más tagállamok népszavazásain is a kilépés fog nyerni, akkor remélhetőleg észbe kap az EU és elkezdődik valami változás.
De csakis a britek kilépése miatt nem lesz itt semmi reform.
Nem valószínű, sőt én abban sem vagyok biztos, hogy végül kilépnek az angolok.
De ha ki is lépnek, miután Nagy-Britannia szétesett, Észak-Írország és Skócia minden meg fognak tenni, hogy visszaléphessenek.
Hogy más kilépne nem valószínűsítem.
Britek megszavaztàk, hogy ki akarnak lépni, ez eddig teljesen rendben van, de nem hinném, hogy átlag emberek döntik ezt el akik semmit se tudnak a politikáról vagy a gazdaságról. Lakosság 51%-a ki szeretne lépni, de mi lesz a többi 49%-al? Senki nem törődik azzal, hogy az ország fele nem fog boldogan élni?
Mindezek mellett, a skótok ès az Észak-írek is bent maradásra szavaztak, úgyhogy szerintem ezzel nem az EU fog széthullani, hanem az Egyesült Királyság.
Ráadásul, a londoniak ki akarnak válni az UK-ból és arról tüntettek, hogy a polgármester nyújtsa be a kérvényt arról, hogy csatlakozzanak az EU-hoz, külön államként.
+ Több millió aláírást gyüjöttek a britek arról, hogy új szavazás legyen és addig imsételgessék amíg az egyik párt nem szerzi meg a lakosság 60%-át, 75%-os részvètel mellett.
Szóval szerintem még nem dőlt el az sem, hogy kilépnének az EU-ból... hátha Boris Johnson meggondolja magát ès észre veszi azt, hogy óriási hülyeséget csinált ès akár az egész országot tönkreteheti ezzel.
Arról nem is beszélek mi lesz az NHS-el vagy az unio által támogatott iskolákkal, korházakkal... mert a britek is kaptak támogatást, nem is keveset. (Ebbe bele értem Skóciát, és Wales-t leginkább, mert ott tényleg sokkal tàmogatták)
Vannak országok akik kiszeretnének lépni a Briteknek hála, mint például Hollandia, Ausztria, Cseh..
Ha a britek megtehetik, akkor ők miért is ne...
Bár szerintem NEM fog kilépni egyetlen-egy ország sem. Ha mégis, akkor se menne tönkre az EU, és nem is fog széthullani.
Most pedig megyek és beváltom a maradék fontomat mielőtt drasztikusan zuhanna tovább az árfolyam :)
A Brexit még nem ijesztett meg eléggé az EU vezetését. Juncker például "Leszögezte, egyetért azokkal, akik szerint az unióban nem lehet mindent ugyanúgy folytatni, a mély intézményi reformoknak és a szerződések módosításának azonban nincs itt az ideje. Mint mondta, először is a döntések végrehajtásának kell hatékonyabbá válnia, “az Európai Uniót az európaiak uniójává kell tenni”." Forrás: [link]
A lényegi változtatási hajlandósághoz további "renitens"-ekre van szükség, különben a lényegi változások elmaradnak, a feszültség növekedni fog, a széthullás esélye megnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!