A Szovjetunió népei közül miért csak az oroszok emlékeznek pozitívan Sztálin "munkásságára", addig a többi meg gyűlölettel?
Az oroszok közül sem olyan sokan.
Ha igen, akkor azért, mert Sztálin győztes vezető volt, mint Churcill.
Illetve, ő kezdte szuperhatalommá faragni a Szovjetuniót.
#3:
Sztálin rémuralma 20 millió ember életét követelte, ebből az ukrán áldozatok 5-10 millióan voltak, a maradék 15 - 10 millióban voltak bőven oroszok. Nyilván voltak balti népek meg mások, de akkor is az államalkotó népség az oroszok voltak és így ők válhattak második legnagyobb arányban áldozattá az elsődlegesen kiírtandó ukránok mellett.
A másik, az oroszok szeretik hangoztatni a Szláv testvériség / Pánszlávizmus eszméjét, és akkor hogy értékelik, hogy hasonló népet akart kivégezni Sztálin ?
# Erika: Amikor "hálátlan" népekről írtam, ironizálni próbáltam, ami rosszul jött össze, Sztálin nem csak az ukránokat tekintette ellenségének, hanem mindenkit.
#5: Ez nekem új, tudnál forrást adni, hogy a grúzok jó szívvel emlékeznek Sztálinra ?
'Amikor "hálátlan" népekről írtam, ironizálni próbáltam, ami rosszul jött össze,'
Csak szólok, népirtások kapcsán az irónia nem épp a legjobb ötlet.
#robgros:
Nem a népirtást ironizáltam, hanem hogy szuperhatalommá változtatta a Szovjetuniót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!