Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az EU-ban miért nem vezetik...

Az EU-ban miért nem vezetik be a németet "fő" nyelvként?

Figyelt kérdés

A németajkú a legtöbb Európában.

Emellett, valahogy ellensúlyozni kellene az USA kulturális behatásait.

Lehetne a németet nyomni, az angol helyett.

Szebb nyelv, a közhiedelmekkel ellentétben nem nehéz.

Én az alapfokra alig tanultam.

Középfokra már kellett tenulni, de nem vészes.

Középszinten, az angol jóval nehezebb.

Európa nyelve, legyen a német, szerintem.

2016. jún. 29. 11:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Europaban sokkal tobben tudnak angolul mint nemetul. Es az EU nyelve ne a nemet legyen hanem minden orszagban maradjon meg az adott nemzet anyanyelve, kozvetito nyelvnek meg tokeletes az angol.
2016. jún. 29. 11:56
 2/15 A kérdező kommentje:
Szerintem, közvetítő nyelvnek, német kellene az angol helyett.
2016. jún. 29. 11:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem.
2016. jún. 29. 11:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert az angol elterjedtebb.
2016. jún. 29. 12:01
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Tovább gyerekek. De igen, de nem. Folytatható, míg fel nem nőtök.

Amúgy - ha kivitelezhető lenne, de nem az, mert az erő és nem az ésszerűség diktál - közvetítő nyelvként egyéb elvekkel összhangban egy mesterséges nyelv jó. Nem lehet egyetlen nemzetet sem abba a kiváltságos helyzetbe hozni, hogy ő nem tanul nyelvet, mert úgy is mindenki őt tanulja. Ez a gondolat ellentétes a sokat hangoztatott elvekkel, és még csak nem is pragmatikus (miután az átállás megtörtént).

De mint említettem, erre semmi esély, kevés hozzá az erő, az érdek, túl mélyre gyökerezett a szemlélet, és sokba kerül a váltás. Még többen utálnának ismét egy új nyelvet tanulni, elvesztve eddigi előnyüket.

2016. jún. 29. 12:04
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy minek kéne a németnek lennie, amikor a világon mindenhol inkább az angolt használják közvetítő nyelvként.
2016. jún. 29. 12:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Tanultam 4 évig németet -előtte 2 hónapig franciát- gimnáziumban és nekem a francia szebb, mint a német. Némettel sokat kínlódtam az agyonragozás, a 3-féle névelő miatt, örültem, hogy érettségin közepessel átmentem. Úgyhogy a német nem az én nyelvem, akkor már inkább az angol.

Neked nem nehéz a német nyelv, úgyhogy hajrá, remélhetőleg jól elboldogulsz vele, másoknál viszont nem ez a helyzet.

2016. jún. 29. 12:19
 8/15 anonim ***** válasza:
88%

Azért nem vezetik be mert az angol a világnyelv, valamint a tudományok és a gazdaság nyelve.

Próbáld lefordítani a kvantumfizikai fogalmakat németre!

Na ugye!

A német nyelvnek egy csomó mindenre nincsenek szavai.

A gazdasági fogalmaknál ugyanez a helyzet. A kötvényeket mindenki "bond"nak hívja nem "Bindung"nak.

Ezekből kifolyólag az angol sokkal praktikusabb mint a német, mivel a "fő nyelv"nélnema szépség hanem a hasznosság számít.

2016. jún. 29. 12:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nézzük végig racionálisan.

Egy nyelv megtanulása alapvetően nehéz.

Ha nincs pénzed magán tanárra,nincs időd (mert mondjuk dolgozol) arra hogy órás hosszúságú sorozatokat hallgass angolul,vagy simán csak szavakat magolj,akkor bizony nehéz.A magyar iskolákban meg inkább nem említem a nyelv oktatás milyenségét....

Kb arra mennek rá hogy egy labor angolt megtanuljunk,de a némettel is ez a helyzet.

Mert azzal nem sokat érsz hogy megértesz egy leírt future perfect continous passiv szerkezetes mondatot,de nem tudsz eligazítani senkit se egy városban...

Na de nézzük a lényeget.Melyik nyelvre fektessünk hangsúlyt az iskolában,ami (sajnos) az elsődleges nyelvközvetítő.

Német:az egész világon beszélik úgy 90-100 millióan.(ez kb a föld lakosságának 1-2 százaléka)

Lévén hogy nem voltak gyarmati,se kiterjedt kereskedelme,ezért csak Európában használatos elterjedten.

És ennyit lehet elmondani a németről.

Nézzük az angolt:

Világszerte beszélik csak anyanyelvként olyan 350 milióan,idegen nyelvű beszélőkkel együtt olyan 600 millióan. (ez azt jelenti hogy a föld lakosságának kb 10%-a.)

Emellett angol szükséges az összes elterjedtebb programozási nyelv értéséhez,meg úgy általában ez az informatika nyelve.

Gondoljunk csak rá hogy hány angol eredetű technikai eszközünk van,amit még a németek se fordítottak le.

Aztán ott van a tudomány.Nagyon sokáig a latin/ógörög volt a tudomány ő nyelve,ez mára az angol.Én mint biológus hallgató,rengeteg csak angolul létező fogalmat használok.

Illetve lévén hogy az angol úgy 2/3 részben latin eredetű szavakból áll,ezért sokkal könnyebb is összeegyeztetni a már régi tudományos szavakkal.

Na meg ami a legnagyobb súlyt nyomja :kiknél van a legtöbb ipar,tehát legtöbb pénz?

Amcsik,Kanada,UK.

Persze,Németország is ott van a top 10 ben de ezek mögött.

Illetve ott vannak a távol keleti kapcsolatok,amik szintén angolul folynak.Várhatod hogy egy kínai megtanuljon németül....

Az angolnak van a legnagyobb létjogosultsága. Ha választanom kén hogy mit tanítsanak az angol mellett második nyelvként,az biztos vagy a francia,vagy a kínai lenne.

A német már csak amolyan kultur nyelv.

(jelzem,semmi értelme ennek a két nyelves rendszernek.Két nyelvet nem tud megtanulni egy átlag középiskolás.Én se tudtam,és ismerőseim 90%-a nem tudott.Annak sokkal nagyobb piaci értéke van ha azt tudod mondani hogy "Szia,beszélek angolul." mint annak hogy "Szia,alig beszélek angolul,de németül is éppen hogy".)

2016. jún. 29. 12:24
 10/15 anonim ***** válasza:
32%

Centauri:annyiból pont hibás a kvantumfizikás példád hogy a kvantumfizika pont Németországból indult útjára.Erwin Schrödinger,Werner Heisenberg,Wolfgang Ernst Pauli,Max Planck mind németek/svájciak/osztrákok voltak.Tehát ezek a fogalmak pont előbb léteztek németül mint angolul.

De a mai tudományban elvitathatatlanul az angol az elsődleges nyelv.

2016. jún. 29. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!