Szerintetek jó ötlet a 2. vh-s német katonák unokáinak, dédunokáinak bemutatni a náci haláltáborokat?
#10 "Olyanért, ami a születésed előtt történt, nem lehetsz felelős."
Vallása (kultúrája) válogatja.
A keresztény kultúrkör hamarabb túllép.
De van ahol a vallás hetedíziglen várja el...
#12...
Igen, a főorvos úr kiengedett egy kicsit...
De konkrétan melyik állításommal van a gond?
Az éheztetési politikával, vagy a hetedíziglennel ?
De miért kellene? Nem értem a kérdést sem. Miért csak nekik? Bárki bármikor radikalizálódhat, ha olyan környezetbe kerül. Az én dédpapám is ss katona volt, fogalmam sincs, hogy önként, vagy már a végén kényszerböl; erről nincs információm.
Teljesen elítélem a népcsoportok kiirtását. És nem haragszom a dédapámra, akit sosem ismertem. És ha elmennék és megnéznék egy haláltábort, az sem változtatna semmin.
Szerintem túl sokat rágódunk a múlton, ahelyett hogy előre néznénk. Sajnos a múltat nem lehet meg nem történté tenni. A mai napig léteznek haláltáborok, kényszermunkatáborok pl. Észak-Koreában, és míg a fejlett világ a mai napig azon siránkozik, hogy mi történt 80 évvel ezelőtt becsukja a szemét és nem tesz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!