Mivan akkor, ha egy orszag egyszer kilep az EU-bol, de aztan egy ido utan ujra akar csatlakozni? Ez lehetseges?
A britekre gondolca tegyuk fel, h legkesobb 2020-ig kilepnek, viszont ha ezutan latjak h az Unio nelkul szar az eletuk, akkor pl 20 ev mulva, ha ugy latjak h jobb volt bent nekik es ismet visszaakarnak csatlakozni, akkor az unio ismet visszaveheti a targyalasok utan?
Tudom h nem szabad ezt sokszor eljatszani,de ha ugy van, akkor az unio adhat meg egy masodik eselyt nekik?
a briteknek nemvolt jó az unióban, rávannak kényszeritve az eu hülye szabályaira, mikor az egyik nagyhatalmat képezte az eu-ban. 350 millió körül fizetett az uniónak hetente.
én egy ekkora hatalmú ország vezetője lennék, ráadásul földrajzilag jó helyen viszonylag, én is kiléptem volna, a migránshelyzettől függetlenül.
"a briteknek nemvolt jó az unióban, rávannak kényszeritve az eu hülye szabályaira,"
- Mint pl. az Euróra. Ja, nem...
"mikor az egyik nagyhatalmat képezte az eu-ban. 350 millió körül fizetett az uniónak hetente. "
- Cserébe fillérekért kapott vendégmunkásokat Kelet-Európából.
Különben nem fizetett be heti 350 milliót, ez csak a kilépés mellett kampányolók hazugsága volt.
A vicc pedig az, hogy fizetni ezek után is fognak, mint a norvégok vagy a svájciak, és a közös szabályok nagy része is vonatkozna fog rájuk, csak semmi befolyásuk nem lesz már a szabályok meghozatalára. Ha ezt nem vállalják, akkor kizárják őket a közös piacról, ami katasztrófa lenne számukra.
Már a kilépés vezetői is sürgősen kijelentették, hogy a közös piacból azért eszük ágában sincs kilépni, de ez már ugye nem rajtuk múlik.
Franciák és Németek megmondták,ha Nagy Britannia kilép az Unióból,akkor visszalépési esélyük nagyjából nulla lesz...Nem fogják vissza engedni őket az EU-ba.
Skócia és Észak Írország kérdéses még.Ha ők leválnak Britektől,akkor hosszú évek múlva talán lesz esélyük...
https://www.youtube.com/watch?v=vpUukSYMG14
(Kihátrálnak ígéreteik mögül a Brexit hangadói.)
Arra még nem is gondoltatok, hogy az angoloknak van igaza?
Visszalépési esélyük nulla? ? Ez valami vicc? :XD
Ki akar visszalépni egy görög,portugál stb válsághullámokkal küszködő állandó recessziójú mesterségesen generált közegbe? Lehet hamarosan nem is lesz hova visszalépni, mert eu sem lesz. Ide már az eurót se akarja a kutya se bevezetni, pedig 10 éve mindenki kapálózott érte. Na ez az eu ! :P
Aha az lehet,de a Magyar gazdaság az k_rva gyenge.Uniós pénzek nélkül a mi országunk gyakorlatilag pár hét,hónap alatt csődbe menne...
Azért az angol gazdaságot ne hasonlítgassuk már össze a magyar (kelet európia) gazdasággal.A miénk az angolhoz képest szinte No Comment kategória...
A másik dolog az,hogy a Skótok meg Észak Írek sem véletlenül akarnak maradni inkább az EU-ban...és ha az kell emiatt az angolokat is levedlenék magukról nyugodt szívvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!