Most Nagy-Britannia menekültügyi politikája akkor önálló lesz és nem kell követnie a közös Uniós elveket?
Pontosan, sőt most már teljesen önálló a bel- és a külpolitikájuk, senki nem szólhat bele.
Például most már a halálbüntetést is bevezethetik ha akarják, eddig az EU-s szabályok tiltották.
azt nemzetközi egyezmény is tiltja sztem, nem?
na meg akkor ami izgi, ezen túl az Unióból is lehet menedékjogot kérni oda?
Eddig milyen menekültügyi politikát követett az UK, amit az EU ráerőltetett? Mert ugye még semmit ki sem találtok, kvótáról volt szó, ami még csak kezdeti stádiumban van. Az UK még csak a schengeni övezetnek sem volt tagja, tehát volt rendes határellenőrzés, nem csak úgy beszivárogtak a menekültek.
A halálbüntetést nem az EU tiltotta meg, de hát nem csodálkozom, hogy valaki ezt bedobta, miután ma már volt olyan kérdés, hogy "akkor most az UK kilép az ENSZ-ből is?"
Egyébként a kilépés 2 évig tart, nem egyik napról a másikra lesz teljesen önálló az UK, addig meg ugyanúgy vannak jogai és kötelezettségei az EU-ban. Főleg, hogy ez még csak egy népszavazás volt, nem jelentették be hivatalosan a kilépést, tehát jogilag semmi nem változott egyelőre.
igen, az ENSZ-ből nyilván kilép. ha jól tudom, annak feltétele az eu-tagság.
határellenőrzés meg dehogy volt, hát voltam én ott de sehol senki nem kért semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!