Csak szerintem ostobaság fontos külpolitikai döntéseket a nép kezébe helyezni?
Hádde ki döntsön a fontos kérdésekről, ha nem a nép? Ez a demokrácia lényege :)
Más kérdés, hogy nem voltak megfelelően tájékoztatva, sőt, erősen manipulálták őket, de a lehetősége megvolt mindenkinek, hogy tájékozódjanak az ügyben. Ennek ellenére távozni akartak, hát menjenek.
Mindenki vállalja a döntéséért a felelősséget, ez a demokrácia.
Tájékoztatni?
Hogyan tájékoztatsz olyan analfabéta embereket,akik csak a legegyszerűbb,populista szónoklatokra befogadóak,mint pl a migránsozás?
Miből gondolod,hogy mindenki akimelmegy szavazni megfontoltan szavaz,több nézőpontot mérlegelve?
Előző vagyok
Azon kívül meg, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a döntéséért, annak is, aki nem megy el szavazni. És mindenki megteheti, hogy tájékozódik, mérlegeli a hosszútávú hatásokat, stb.
Sajnos igen sok politikus egyáltalán nem kelti azt a benyomást, hogy tájékozottabb lenne bármilyen (akár kül-, aká belpolitikai kérdésben), mint egy átlag állampolgár. (Inkább azt a benyomást keltik, hogy pillanatnyi szövetségek mentén a saját pecsenyéjüket sütögetik.)
A demokrácia elve alapján KÉPVISELŐKET választunk, azért, mert nem ülhet mindenki egyszerre az asztal mellé. De a képviselő dolga az, hogy a választói véleményét és érdekeit KÉPVISELJE. Ehhez viszont néha meg kell kérdeznie a választóit, mi is véleményük voltaképpen.
Nekem az ellenkezője lenne abszurd, de ha neked ez az, akkor költözz el el diktatórikusan működő országba!
Figyelemreméltó, hogy ezek szerint magadat is olyan tudatlan embernek tartod, akinek nem lenne szabad kikérni a véleményét olyan kérésekben, amelyek alapvetően befolyásolják az életét!!! - hacsak nem vagy politikus:))
Közben Cameron lemondott,akkor ez már szinte hivatalos is.
52-48 volt az arány,tehát nem egyértelmű volt az eredmény elég megosztottak a britek is ebben a kérdésben,amikor minszavaztunk az uniós csatlakozásról,akkor 85% volt kb az igenek aránya,tehát elég egyértelmű volt a nép akarata is.
De ilyen minimális különbségnél alkalmazni a nép akaratát?
Lehet,ha csak 10%kal többen mennek el szavazni,akkor megfordul az arány.
Ha jól tudom a szavazásra jogosultak 72%a vett részt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!