Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak szerintem ostobaság...

Csak szerintem ostobaság fontos külpolitikai döntéseket a nép kezébe helyezni?

Figyelt kérdés
Miért van joga egy gazdasághoz nem értő,tudatlan embernek olyanról szavaznia,mint az unióban maradás vagy kilépés?
2016. jún. 24. 10:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
98%

Hádde ki döntsön a fontos kérdésekről, ha nem a nép? Ez a demokrácia lényege :)

Más kérdés, hogy nem voltak megfelelően tájékoztatva, sőt, erősen manipulálták őket, de a lehetősége megvolt mindenkinek, hogy tájékozódjanak az ügyben. Ennek ellenére távozni akartak, hát menjenek.

Mindenki vállalja a döntéséért a felelősséget, ez a demokrácia.

2016. jún. 24. 10:56
 12/21 anonim ***** válasza:
Nyilván egy harmadik világbeli országban nem a nép kezébe kellene adni az ilyen fontos kérdések eldöntését, de egy Angliában nehogy már ne a nép döntse el mit szeretne.
2016. jún. 24. 11:09
 13/21 A kérdező kommentje:

Tájékoztatni?

Hogyan tájékoztatsz olyan analfabéta embereket,akik csak a legegyszerűbb,populista szónoklatokra befogadóak,mint pl a migránsozás?

Miből gondolod,hogy mindenki akimelmegy szavazni megfontoltan szavaz,több nézőpontot mérlegelve?

2016. jún. 24. 11:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért lenne ostobaság. Nem a valahányszáz vagy ezer fős politikai testületeké egy ország, hanem valamennyi lakosé, joguk van az embereknek beleszólni bizonyos dolgokba, függetlenül attól, hogy orvos, bölcsész, vagy bolti eladó-e a foglalkozása. Az ókori görögöknél minden polgárjoggal rendelkező embernek szinte minden döntésbe volt beleszólása, és sokáig milyen jól működött a rendszerük, jobban, mint a maiak többsége. Csak ott próbáltak figyelni arra, hogy ne lehessen demagógiával csábítani az embereket, legyen mindenkinek egy alap kulturális szintje (ezért is fektettek akkora hangsúlyt a művészetekre, tudományokra). Visszatérve, hogy a brit emberek mennyire látják át gazdaságilag a helyzetet, az már az ő bajuk. Szerintem nem csak egy ország akarna kilépni, ha lenne mindenütt népszavazás.
2016. jún. 24. 11:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok

Azon kívül meg, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a döntéséért, annak is, aki nem megy el szavazni. És mindenki megteheti, hogy tájékozódik, mérlegeli a hosszútávú hatásokat, stb.

2016. jún. 24. 11:26
 16/21 anonim ***** válasza:
21%
Miért van joga egy liberálisnak társadalmi kérdésekben szavazni?
2016. jún. 24. 11:42
 17/21 anonim ***** válasza:
70%
16. Miért van joga egy konzervatívnak társadalmi kérdésekben szavazni? Ostoba.
2016. jún. 24. 11:51
 18/21 anonim ***** válasza:

Sajnos igen sok politikus egyáltalán nem kelti azt a benyomást, hogy tájékozottabb lenne bármilyen (akár kül-, aká belpolitikai kérdésben), mint egy átlag állampolgár. (Inkább azt a benyomást keltik, hogy pillanatnyi szövetségek mentén a saját pecsenyéjüket sütögetik.)

A demokrácia elve alapján KÉPVISELŐKET választunk, azért, mert nem ülhet mindenki egyszerre az asztal mellé. De a képviselő dolga az, hogy a választói véleményét és érdekeit KÉPVISELJE. Ehhez viszont néha meg kell kérdeznie a választóit, mi is véleményük voltaképpen.

Nekem az ellenkezője lenne abszurd, de ha neked ez az, akkor költözz el el diktatórikusan működő országba!

Figyelemreméltó, hogy ezek szerint magadat is olyan tudatlan embernek tartod, akinek nem lenne szabad kikérni a véleményét olyan kérésekben, amelyek alapvetően befolyásolják az életét!!! - hacsak nem vagy politikus:))

2016. jún. 24. 12:01
 19/21 A kérdező kommentje:

Közben Cameron lemondott,akkor ez már szinte hivatalos is.

52-48 volt az arány,tehát nem egyértelmű volt az eredmény elég megosztottak a britek is ebben a kérdésben,amikor minszavaztunk az uniós csatlakozásról,akkor 85% volt kb az igenek aránya,tehát elég egyértelmű volt a nép akarata is.

De ilyen minimális különbségnél alkalmazni a nép akaratát?

Lehet,ha csak 10%kal többen mennek el szavazni,akkor megfordul az arány.

Ha jól tudom a szavazásra jogosultak 72%a vett részt..

2016. jún. 24. 12:02
 20/21 anonim ***** válasza:
19: igen, akkor. Kivancsi vagyok mi lenne ha most kerdeznek meg... Ha meg merne valaki kerdezni.
2016. jún. 24. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!