Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért mondják az orlandoi...

Miért mondják az orlandoi mészárlást terror támadásnak!?

Figyelt kérdés
Ugy tudom terrortámadás jelentése valamilyen állam ellenes, vagx valamilyen hivatalos szerv elleni fenyegetést jelent. Most ebbe mi azbalam ellenes vagy hivatalos szerv elleni fenyegetés, hogy egy pszichiátriai elmebeteg bement gépfegyverrel mészárolni egy meleg barba!?
2016. jún. 13. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Nos az a barbár egy fegyveres biztonsági őr volt, aki több pszichiátriai teszt után állhatott csak munkába, de mindezek ellenére az évek során radikalizálódott és miután egyeztetett pár ISIS sejttel, fogta magát és egy gépkarabéllyal lelőtt 50 embert, az indíttatása pedig az volt, hogy mivel melegek, ezért pusztulniuk kell a vallása, vagyis az iszlám értelmében, illetve magáért a megfélemlítés kedvéért, ugyanis az ISIS beígérte, hogy a ramadán alatt jönni fog még pár merénylet Európában és az Egyesült Államokban, az európai végül elmaradt, mert elfogták a düsseldorfi merényletet kitervelő, de elkövetni már nem tudó iszlamistákat. A támadások célja a megfélemlítés, vagyis terrorcselekmény, hisz civil, fegyver nélküli célpontokat támadnak pusztán csak azért, hogy demoralizálják az adott országot.
2016. jún. 13. 21:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát mondhatni hogy igen... De az ikyennek a fejében nem biztos hogy "csak kizarolag" az iszlám vallás követése játszott szerepet. Szerintem az a legkisebb dolog volt Nála. Bekattant es kész. Talaltak ra egy indokot, meg aki "bolond" az vevő os a hülyeségre. En ugy érzem hogy iszlám ide- iszlám oda, ennek az embernek mindegy volt csak olhessen. Esetleg ha nagyon elore kitervelt volt es! Utasította volna ra valamelyik terrorszervezet, akkor talan hivhatnank terrorizmusnak... De lehet nemnlatom jól, elnezest ha nem. Sose foglalkoztam meg politikával, csak ez megütötte a fülemet...
2016. jún. 13. 22:00
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Nem mondják annak.

"Belső terrorizmusnak" mondják.

Ha megérted a különbséget szólj!

2016. jún. 13. 22:07
 4/12 anonim ***** válasza:
40%

"Ugy tudom terrortámadás jelentése...."

Rosszul tudod

Google a terrortamadas definiciojat. Ott a valaszod

Cheers

2016. jún. 13. 23:33
 5/12 anonim ***** válasza:
70%

"Miért mondják az orlandoi mészárlást terror támadásnak!?"

Mert az. A szokásos muszlim terror.

2016. jún. 14. 09:44
 6/12 anonim ***** válasza:
28%

1. A terrorizmust minden állam, hatóság, szervezet stb. ugy definiálja, ahogy akarja.

2. Az Iszlám Állam adta a motivációt, meg ha nem is volt közvetlen kapcsolat. Egyre gyakoribbak az ilyen támadások.

3. Valóban, belföldi terrorizmus, mint mar írtak előttem.

Meg jópár érvet fel lehetne sorolni, de remelem, mar érted ennyiből is.

2016. jún. 14. 12:22
 7/12 anonim ***** válasza:
60%

Nem a szokásos muszlim terror, mert nem minden muszlim terrorista és nem maga a muzulmán vallás a terror. Tanuljuk meg szépek.

A kérdésre válaszolva: Én magam sem értem, hiszen az terrortámadások az ISIS részéről eddig nem irányultak egy nemzeten belüli kissebbségre (jelen esetben a melegekre), hanem az egész népre. Egyébként is egyedül eddig még nem hajtott egyetlen tag sem merényletet. EZ nem vall rájuk.

Az, hogy ráfogják az ISIS-re ezt az egészet (igen, ők maguk is magasztalták a lövöldöző tettét), de valószínűleg nem ők küldték konkrétan.

Elmondások szerint a férfi attól kattant be, hogy látott két férfit csókolodzni az utcán. A szomorú, hogy többszöri erőszakos megnyilvánulás után is tarthatott fegyvert.

Szerintem a támadó elsősorban nem iszlám terrorista, hanem csak egy végtelenül beteg, pszichopata volt.

2016. jún. 14. 20:39
 8/12 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ugyan ezt mondom en is 👍

2016. jún. 14. 21:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként is egyedül eddig még nem hajtott egyetlen tag sem merényletet."

Nem értitek. Nem a "tagjaik"követnek el merényleteket, hanem a követőik, akiket nem közvetlenül irányítanak, hanem az állandó propaganda hatására válnak radikálissá. Ez a taktikájuk. Sok ilyen egyéni támadás tortent mar, csak általában kevéssé sikeresek, ezert nincsenek a hírekben (persze a neten utana lehet nézni).

Kozben kiderult, hogy az illető látens meleg lehetett, es nyilván mentálisan beteg is, de attol meg az Iszlám Állam propagandájának komoly szerepe lehetett abban, hogy fegyvert fogott.

2016. jún. 15. 13:16
 10/12 anonim ***** válasza:
63%

A dolgok tisztázásának érdekében: Nem az ISIS felbújtására tette. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a merénylő maga is meleg volt(elhívta férfi ismerősét randira, több meleg appra is regisztrálva volt, a melegbárban többször is látták, stb.). Az apja elmondása szerint akkor dühödött be, amikor két férfit látott csókolózni. Ismétlem, az apja szerint, akinél szintén nincsenek nagyon otthon, szóval nem lehet tudni mi volt az igazi indíték. A merényletet nem az ISIS követte el, és nem is köthető hozzájuk a merénylő, csak nekik fogadott hűséget a lövöldözés előtt.

Szerintem ez az egész egy iskolapéldája annak, hogy mi lesz, ha a társadalom kitaszítja az eltérőeket és okésnak tartja a homofóbiát. Az ember a saját sorstársai ellen fordul és brutálisan lemészárolja őket...Szomorú.

2016. jún. 16. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!