Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miert engedjuk be europaba a...

Miert engedjuk be europaba a bevandorlokat? A kezdetektol fogva ahogy betettek a labukat Hetente hallani es latni ahogy a menekultek molesztaljak az europai noket, megutik, lopnak, fenyegetoznek, koveteloznek, nem egyszer robbantottak-meszaroltak.

Figyelt kérdés
2016. jún. 7. 07:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
#3, szerinted "a magyarok is bevándorlók". Az indoeurópaiak, indogermánok azok micsodák? Ne csak saját népedet toljad, mondj mindenkiről igazat!
2016. jún. 7. 10:21
 12/20 anonim ***** válasza:
34%

"Tudtommal nem volt menekültstátusza egyik terroristának sem." vs. "Aki nem menekült, csak bevándorló, azok nem maradhatnak."

Ez nem ellentmondás?

"Ezt mond azoknak, akiknek hivatalos papírjuk van róla, hogy menekültstátuszt kaptak. Most miért akarod megcáfolni, hogy valaki ilyet kapott az általad felsorolt országon kívül?"

Menekültstátuszt lehet, hogy kaptak, de attól még nem menekültek.

2016. jún. 7. 10:21
 13/20 anonim ***** válasza:
51%

"Ez nem ellentmondás?"

Nem. Én sosem állítottam, hogy nem jönnek illegális bevándorlók Európába. Ezeket minél gyorsabban ki kell pakolni, a menekülteket pedig ellátni, amíg menekültnek minősülnek.

"Menekültstátuszt lehet, hogy kaptak, de attól még nem menekültek."

Akkor én meg mondjam rád, hogy lehet, hogy van magyar állampolgárságod, de nem vagy magyar, és akkor hagyd el az EU-t? Vagy ki vagy te, hogy megmond, hogy ki a menekült, mikor a hatóságok menekültként elismerték?

2016. jún. 7. 10:58
 14/20 anonim ***** válasza:
8%

#3, szerinted "a magyarok is bevándorlók". Az indoeurópaiak, indogermánok azok micsodák? Ne csak saját népedet toljad, mondj mindenkiről igazat!

A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.

# 11/13 Időpont ma 10:21

Tudod az "is" szó a magyar nyelvtanban azt jelzi, hogy több hasonló elem van még. Egy magyart könnyebb ráébreszteni dolgokra, ha a saját példájából indul ki. pl. nem árt tisztában lenni azzal, hogy a magyarok is bevándorlók. Hogy mi is kitúrtunk innen népeket. Hogy mi is fogadtunk be többszázezer menekültet húsz évvel ezelőtt. Hogy mi is vagyunk olyan jók vagy épp rosszak mint mások.

2016. jún. 7. 12:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Mert hat ugye ott nincs haboru caak gondolom gazdag koolaj kiralyok nem adjak ingyen a penzt hogy jaj szegenyek. Nem ugy mint eu gyertek esztek isztok kaptok koltopenzt es ha valami nem tetszik sztrajkoljatok nyugodtan.
2016. jún. 7. 18:28
 16/20 anonim ***** válasza:
Mert azt hiszik ezek felpörgetik a gazdaságot! :)
2016. jún. 7. 21:57
 17/20 anonim ***** válasza:

"Akkor én meg mondjam rád, hogy lehet, hogy van magyar állampolgárságod, de nem vagy magyar, és akkor hagyd el az EU-t?"

Ha én nem is, de ilyenek is vannak szép számmal, és sokuktól az állampolgárságot is meg kellene vonni.

"Vagy ki vagy te, hogy megmond, hogy ki a menekült, mikor a hatóságok menekültként elismerték?"

Nem én mondom meg, hogy ki a menekült, hanem van rá nemzetközi szabályozás, az pedig azt mondja, hogy az első biztonságos országig számítanak menekültnek. A hatóságok nem ennek megfelelően járnak el, mivel azok irányítják őket, akik Európa vesztére törnek.

2016. jún. 8. 08:39
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

"Ha én nem is, de ilyenek is vannak szép számmal, és sokuktól az állampolgárságot is meg kellene vonni."

Mindjárt gondoltam, hogy te vagy az érinthetetlen atyaúristen, aki másoktól szívesen elvenné az állampolgárságot, de saját magát feddhetetlennek tartja.

"A hatóságok nem ennek megfelelően járnak el, mivel azok irányítják őket, akik Európa vesztére törnek."

Igen, és kik azok? Összeesküvés elmélettel elég nehézkes vitába szállni. Európa vesztére szerintem azok törnek, akik most menekültellenes kampányokat folytatnak, és az EU széthúzását támogatják ahelyett, hogy inkább összefognánk. (És itt most természetesen nem csak a magyarokra gondolok.)

2016. jún. 8. 08:54
 19/20 anonim válasza:
Már gondolom nem aktuális a kérdés, de nem nézel te egy kicsit sok M1-et?
2020. jan. 19. 13:42
 20/20 anonim ***** válasza:

Én máshonnan közelítenék a kérdéshez.

--Szerintem alapvető jogelvnek kellene tekinteni a születési előjogok eltörlését, és a törvény előtti egyenlőséget. Ezzel szerintem nem egyeztethető össze az, hogy a születés helye szerinti állampolgárság gátja legyen a szabad költözködésnek. Mit tehet arról egy csecsemő, hogy hová született?! Miért lenne kevesebb vagy több joga bárhol is élni, mint bárki másnak? A születési alapú állampolgárság szerintem ma ugyanolyan elavult jogintézmény, mint korábban a nemesi előjogok, vagy az első éjszaka joga, vagy a földesúri pallosjog, vagy a rabszolgaság intézménye voltak.

--Szerintem a nemzetállami határok elavult dolgok. A nemzet ettől persze még lehet fontos kulturális fogalom, de a nemzethez tartozás szerintem nem alapozhatna meg többlet vagy kevesebb jogot. Állampolgárságot szerintem az kaphatna, aki vállalja az adott állam törvényeinek betartását, de kirekesztő vagy rasszista törvények nem lehetnek és a törvényeknek nem szabadna egyetemes emberi jogokba vagy általános jogelvekbe ütközniük.

--Szerintem az emberiség egy családot alkot (ez genealógiailag ténylegesen így is van, ehhez elég 8-10 generációra visszamenni és mindenki mindenkivel összeköthető rokoni hálózatba, még az indián törzsfőnök is az ausztrál őslakóval, nemhogy a nagykátai parasztasszony a svéd miniszterelnökkel, vagy afgán menekülttel.) De ha nem hiszed, akkor elég belegondolnod, hogy csak neked 50 generációval ezelőtt elvileg 2 az 50-edik hatványon lévő ősszülőd volt (2 szülő, 4 nagyszülő, 8 dédszülő...). Ez több mint milliószor milliárd ember, amennyi pedig soha összességében sem élt a Földön amióta ember létezik és ez minden más emberre is igaz. És ez csak az egyenesági leszármazás, pedig még oldalági rokonság, testvérek-unokatestvérek, házastársak, menyek, vejek, sógorok, nászok és egyéb szerzett rokonság is létezik. Minden ma élő ember rokona, közelebbi-távolabbi családtagja egymásnak. Te komolyan nem akarod engedni, hogy a szomszédodba letelepedjen az egyik unokaöcséd vagy nagynénid?

2020. jan. 19. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!