Mi az ertelme az ISIS fele kivegzos videoknak?
Miert toltik fel oket az internetre? Mit akarnak veluk elerni?
Teljesen le vagyok sokkolva. Hatalmas hibat kovettem el az iment. Rakerestem kivancsisagbol nehanyra, ez szavakkal nem leirhato. Mintha direkt a leheto legundoritobb es legelrettentobb modon bannanak az emberekkel.
Pontosan ahogy az első válaszoló mondja.
Hogy éreztessék, nem tehetsz semmit, ők viszont bármire képesek. Hogy rettegj, mert nem tudharod, hogy mikor hol csapnak le. Ezért az emberek tehetetlennek érzik magukat.
Azt akarják, hogx azt higgyük a kezükben vagyunk, és tudjuk hogyha elfoglaljak európát nekünk sem lesz kegyelem
Propaganda - és ügyesen csinálják. Sokat lehet elérni vele:
- a figyelem központjában vannak
- marketingvideó szélsőségeseknek, potenciális tagoknak (a Boko Haram ugye alájuk is szervezte magát)
- talán üzennek is vele az alvó sejteknek
- félelmet keltenek nemcsak bennünk, hanem a sokkal közvetlenebb ellenfeleikben is
- szélsőség felé terelik a normális embereket (folyamatosan átlépik az ingerküszöböt: előbb csak lefejeztek, aztán elkezdtek keresztrefeszíteni, felgyújtani, tetőről lelökni embereket, aztán maikor látták mekkora felháborodást váltott ki a műemlékek rombolása, akkor arra mentek rá)
- erőt demonstrálnak, hogy nem félnek, hogy mindent megtesznek
... stb.
Szóval pszichológiai hadviselés.
Amit megtalálsz a googleval a felszínen az semmi. Sokkal durvább dolgokat láttam a deep weben. Olyan szörnyűségeket amikre az átlag ember nem hogy nem csinál meg, de még eszébe sem jut olyasmi.
Egyébként azért rakják fel ezeket a lefejezéseket, hogy megfélemlítsenek és azért hagyják fent őket a hatóságok, hogy lássák az emberek, hogy milyenek is azok az emberek, miért szükséges annyi pénzt elkölteni hadügyre
Amúgy, mint mindennek, ezeknek a videóknak is van egy összeesküvés teóriája.
Van olyan elmélet, hogy ez az egész csak egy nagy színjáték. Igazi áldozatokkal megfűszerezve ugyan, de ők is csak járulékos veszteségei a darabnak.
Oszamáról és Dzsihád John-ról is úgy tartják, hogy csak színészek, és hogy Johnika legtöbb videója csak egy jól megszerkesztett szemfényvesztés, hogy úgy lásd, milyen kegyetlen is Ő. A valóságban pedig csak eljátszotta, hogy ő vagdossa a fejeket, aztán a tényleges kivégzésnél ott sem volt. Feltéve, hogy volt tényleges kivégzés.
Esetleg azért végeznek "kamukivégzéseket", hogy így állítsák át észrevétlenül az ő oldalukra az embereket. Ha mindenki halottnak hiszi, nem kezdik el keresni. Márpedig, ha van egy videónk, amin lecibálták a fejét, miért kételkednénk a halálában?
Az a baj, hogy a mai technikával már olyan könnyű élethű felvételeket készíteni, hogy nem tudhatod mi is a valóság, és mi a hazugság.
Persze, ezt csak érdekesség képen írtam.
Én úgy hiszem, hogy mint mindenben, ebben is van némi igazság, de a 90%-a hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!