Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Akik együttműködő Európát...

Akik együttműködő Európát akarnak, hogyan képzelik el?

Figyelt kérdés

Jó a jelenlegi unió? Esetleg az USA mintájára Európai Egyesült Államok? Annál komolyabb, Svájci mintára állam? Esetleg hasonlóan mint a Monarchia volt?

Másképp?

Írjátok le, hogy hogyan képzelitek el. Mindenkinek megy a zöld, aki normális választ ad.

2016. máj. 10. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Sehogy. Túl sok az idióta.

Egyre gyakrabban már azon is elgondolkodom, hogy egyáltalán van-e létjogosultsága az egésznek, hogy érdemes-e ezekért bármit is tenni.

2016. máj. 10. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
9%
Dualista rendszer, eltörölt országhatárok, és csak "nyelv határok" lennének, én bevezetném a svájci mintájú patriotizmust, és persze komoly feltételek mellet lehetne bárkit beengedni. A nato mint európai haderő, határ védelemre lehetne használni. És ezt a kapitalista rendszert eltörölném, és csak feltételekkel lehetne meghaladni egy termelési szintet, a másik hogy egy bizonyos életkörülményt minden embernek teremtenék, egy jóléti államban, vagy ahogy én képzelem egy konkrét európa országban a hajléktalanság nem lehetne lehetséges állapot. Ilyesmik, még később értelmesebb kifejtem ha valakinek nemtetszik benne valami.
2016. máj. 10. 23:00
 3/5 A kérdező kommentje:

2# néhány dologban tévedsz. Persze ez a véleményed, nem kötök bele, bár örülnék ha jobban kifejtenéd.

Viszont ami fontos:

A dualista államszerkezet 2 ország között jön létre.

A NATO nem európai haderő. Többek között az USA és Törökország is a tagja.

A többi pedig a személyes véleményed, amibe mint említettem, nem kötök bele.

2016. máj. 10. 23:08
 4/5 anonim ***** válasza:

A dolog szén és acél közösségként indult anno. Meg azért, hogy lehetőség szerint ne legyen Európában háború. Az jó kérdés, hogy miért változott ez egy ideje Egyesült Európai Államok kényszergondolatává. Szerintem az EEÁk-t nem sok minden indokolja. Meglévő működő struktúrák szétverését egy jövőbeni, egyáltalán nem biztos, hogy működő mega-struktúra érdekében, egyáltalán nem ésszerű dolog. A természetes fejlődés az más lenne, de nem ennek vagyunk a tanúi.

Én együttműködő Európaként a nemzetállamok két és többoldalú szerződéses együttműködésének vagyok a híve - ezt a jelenlegi legeslegújabb kori kényszeres, agyament gyarmatosítást elvetem.

A normális együttműködés a felek egyetértésén, kölcsönös előnyein alapul, nem azon, hogy beédesgetünk, beszippantunk, kegyesen beengedünk (megfelelő aláhúzandó) egy balekot, aztán a csapattagsággal járó kötelezettségekre hivatkozva halálra szívatjuk.

2016. máj. 11. 10:28
 5/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok, a dualista rendszert úgyértem hogy pártok közötti dualizmus, minden jól működő rendszernek van egy árny oldala amire nyilván szükség is van, de politikailag nem vagyok ilyen szinten jártas, van egy széles felületességem mindenről, így a nato-ról is. azt látom hogy európai unió mint unió roppant gyenge és megtörhető, lásd a bevándorlást.
2016. máj. 11. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!