Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy lehet, hogy az összes...

Hogy lehet, hogy az összes ország "padlóra került", miután leváltották a zsarnok királyt és az uralkodó arisztokráciát?

Figyelt kérdés

Vehetnénk példának Magyarországot is, de előtte világháború volt. Németország esetében ugyanez a helyzet.

Ellenben például Franciaország? A nagy francia forradalom vagy a császárok elűzése? Náluk is jött a forradalom, végre tisztességes rendszer jön és nem irányít senki. Az ország pedig padlóra került.

2016. máj. 5. 12:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Kezdünk elrugaszkodni. Az USA-ról nem beszéltem. Az egyszerűen létrejött, de ott soha nem volt királyság. Ott mindig is demokrácia volt ( mármint mióta függetlenedett ).

Ellenben amiket felsoroltatok, ismét csak engem erősítenek. Elűzik a vezető réteget, mert rossz nekik ( nincs beleszólásuk a politikába és sokszor szegénység van ), ehelyett jön egy még rosszabb. Cromwell diktatúrája, Napóleon császársága, III. Napóleon, fehérterror, kommunista hatalomátvétel, stb.

És sokszor ugyanúgy ( vagy még rosszabb módon ) kevés ember kezében központosul a hatalom. Tehát nincsenek előrébb.

És én a "miért" kérdést tettem fel. Miért van ez?

2016. máj. 5. 14:56
 12/20 anonim ***** válasza:
59%
Mert akik leakarják válltani a királyokat magukat is királyként akarják viszont látni illetve a hatalom közelébe kerülni. A mai arisztokrácia a milliárdos réteg azoknak a bankároknak a leszármazotta akik megölették a királyokat. Vagyis akik demokráciát ordibáltak meg ma liberálisként védenek valami kissebbséget valójában saját hatalmuk megerősítésén a fáradoznak és elakarják törölni az egység minden formályát. Vagyis minden forradalmár maga akart a király helyébe lépni nem akart egyik sem demokráciát mert olyan csak az őskorban vagy hasonló régi ókori időkben lehetett amikor kevés ember élt
2016. máj. 5. 15:01
 13/20 anonim ***** válasza:
A népet persze könnyű volt így maguk mellé állítani. Viszont ugyanúgy diktatúrát akartak lázad kommunizmus vagy a mai demokráciák vagy az úgynevezett választások ahol a nemesi réteg közül választhatsz vagyis a milliárdosok közül. Amerikában egy zsák pénz kell a választási kampány elindításához.
2016. máj. 5. 15:04
 14/20 anonim ***** válasza:
Pontosan miután nem maradtak királyok vagyis megszűntek az államok nemzetek mert a királyok azokat képviselték a tőke szabad áramlása levetette láncait és elindultak a tőzsdespekulációk gazdasági válság olajháborúk a fedezet miatt emberek eladósítása gazdasági diktatúra alakult
2016. máj. 5. 15:06
 15/20 anonim ***** válasza:
ˇ#2:"Egyébként azért kerültek padlóra,mert az új vezető rétegnek,nem fontos a nemzet".Tartok tőle,hogy a réginek sem feltétlenül.Legalábbis én minél többet olvasok például a "Mohács" előtti időszakról,annál inkább úgy látom,hogy az a magyar uralkodó osztálynak köszönhető. Szerintem Petőfi elég jól megírta "A magyar nemes" című versében azt,ami miatt nem igazán tartom jobbnak az akkori uralkodó osztályt.Ugyanúgy csak a saját gazdagodása és a hatalom érdekelte őket,mint a maiakat.
2016. máj. 5. 15:55
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem,amikor egy ország társadalmi berendezkedése olyan mértékben megváltozik,mint amikor a feudalizmust "leváltották",az törvényszerűen káosszal,véres eseményekkel,hatalmi harcokkal jár együtt. Talán így lehet,hogy padlóra kerültek,viszont hosszabbrövidebb idő elteltével,szerintem jól jöttek ki belőle az említett franciák és britek is.
2016. máj. 5. 16:02
 17/20 anonim ***** válasza:
"hosszabb-rövidebb"
2016. máj. 5. 16:03
 18/20 anonim ***** válasza:
54%
Gondolom II Andrásra meg a földosztására gondolsz. Ami ékes példája ha a királyi hatalom gyenge és kiskirályok oligarhák kezdenek kibontakozni akkor a nemzet is gyenge viszont ha egy Erzsébet vagy egy Nagy Péter az uralkodó akkor a nemzet szárnyal. Arisztotelész Nagy Sándor tanítója mondta hogy az igazságos királyságnál nincs jobb amúgy is puccsal megbuktatta a nép akit nem kedvelt viszont például V Henryket aki nem volt legitim de legyőzte a franciákat szerették mert előrevitte a nemzetet. Ha az uralkodó hatalmon akart maradni egy erős nemzet volt az érdeke pláne ha gazdag is akart lenni és ha ott is akart maradni akkor a népen is segítenie kellett. A mai rétegnek viszont nincs ilyen kötelessége mert elég ha egy két évig ott van majd lecseréli a szomszédja a nemzet érdeke nem egyezik a sajátjával mert globális piac van báemikor eladná népét nivel nincs belőle semmi haszna ha az emberek jól élnek. A királynak volt mivel még több területet hódíthatott még több adót szedhetett de nem túl sokat hogy a nép ne lázadjon. Ma már beszedhetnek bármennyit leváltják őket a szomszédra és bumm előlröl. Amúgysem tarthatnák meg a hatalmat 8 évnél tovább nem is érdekük a jó kormányzás. Nekik attól nem lesz több a nemzet erőssége a király erőssége volt ma már semmi köze hozzá.
2016. máj. 5. 16:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Az átmeneti időszakok eléggé padlóhoz tudnak csapni egy országot.
2016. máj. 5. 16:47
 20/20 anonim ***** válasza:
soha nem volt igazi demokrácia sehol sem. A mai rendszer arról szól, hogy az irigy görbe orrúak elakarták lopni a nemesi életet és a gazdanép életét és, hogy jogtalanul uralkodhasanak. Ez másról nem szól
2016. máj. 6. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!