Az igaz, hogy Londonban amúgy nem sok angol él?
"Hogy ki minek érzi magát azt csakis az egyén döntheti el, nem te. Ha valaki angolnak, magyarnak stb érzi magát akor az is, nem te fogod megmondani."
Aha, akkor én sas vagyok, és az szórakoztató amikor máskor meg románozzátok, satöbbizitek a határon túli magyarokat pl. :D
Az unokatestvérem tavaly kapta meg az állampolgárságot az Egyesült Királyságban. Azóta kettős állampolgár.
Ennek ellenére NEM angol származású, semmi érzelmi kötődése nincs az angolokhoz, az angol kultúrához, az Egyesült Királysághoz.
Az állampolgárság csak egy jogintézmény.
Tetszik, nem tetszik, a nemzethez tartozás pedig igenis származás kérdése (is).
Tehát az teljesen mindegy hogy nekem semmi közöm az Indiánokhoz, egy ősöm sem volt indián, nem beszélem a nyelvüket, nem ismerem a kultúrájukat, de ha annak érzem magam akkor az vagyok.
Neked nagyon messzire elmentek otthonról! :D :D
"Tehát az teljesen mindegy hogy nekem semmi közöm az Indiánokhoz, egy ősöm sem volt indián, nem beszélem a nyelvüket, nem ismerem a kultúrájukat, de ha annak érzem magam akkor az vagyok.
Neked nagyon messzire elmentek otthonról"
Tudom hogy a hozzád hasonló szélsőjobber ősemberek akarják megmondani ki magyar és ki nem, de az a helyzet hogy ez nem igy müködik. Nem te fogod eldönteni, sem mások. Nyilván ha nem ész az indiánok között nem fogod annak tartani magad, de ha egy külföldi például itt él, és egy idő után magyarnak érzi magát akkkor magyar. Ebbe neked nincs beleszólásod. Az állampolgárság már más kérdés. Lehet hogy valaki megkapja a magyart állampolgárságot de mégsem vallja magát magyarnak.
"Pedig akárhogy csűröd-csavarod a dolgot, hiába jön mondjuk Magyarországra Ubalumba törzsfőnök zuluföldről, ha beleszakad se lesz belőle magyar... pont. Ugyanúgy ahogy ha én elmegyek Kínába, megtanulom a nyelvet, szokásokat, akkor se lesz belőlem soha kínai.."
Sajnos az a baj hogy sok a hozzád hasonló sötét, aki azt gondolja ő a legmagyarabb magyar :) és majd ők döntik el ki kicsoda. A helyzet az hogy nem így van. Ha idejön Ubalumba törzsfőnök és úgy érzi ő magyar akkor az, ha meg te kínába mész, ott élsz és kínainak érzed magad akkor kínai vagy. Csakis az egyén döntheti el minek érzi magát. Ha nem így lennek akkor mindenkinél meg lehetne kérdőjelezni hogy ki is valójában. Ha elvégeznénk egy genetikai vizsgálatot lehet kiderülnek hogy neked semmi közöd a honfoglaló magyarokhoz. Lehet németek vagy szlávok az őseid. Igy más, akinek genetikailag több köze van a honfoglaló magyarokhoz, azt mondhatná neked hogy nem is vagy magyar. Ehhez mit szólnál? ezért van az hogy az egyén dönti el és nem te vagy más.
Nem tudom hogy svédeknél tényleg felmerűlt-e, de ez teljesen más. Hogy ez hoztad fel abból csak az látszik hogy nagy sötétség van a fejedben.
Látod látod, már megint a tőről metszett képmutató kettős mérce.
Te látatlanban bárkire rámondod, hogy "szélsőjobber ősember", holott épp te írtad, hogy "csakis az egyén döntheti el minek érzi magát."
Tehát csak és kizárólag az a "szélsőjobber", aki annak vallja magát!
Hiszen: "ha nem így lennek akkor mindenkinél meg lehetne kérdőjelezni hogy ki is valójában."
"Te látatlanban bárkire rámondod, hogy "szélsőjobber ősember", holott épp te írtad, hogy "csakis az egyén döntheti el minek érzi magát."
Nem tiltakozott így azt gondolom ez az állításom helyes. A hozzászólásiból ez következett.
"Nem tiltakozott így azt gondolom ez az állításom helyes. A hozzászólásiból ez következett."
Jaaa, ha csak úgy nem...
Tehát ha téged valaki lehülyéz az utcán és nem tiltakozol, akkor te magadat hülyének tartod. Oké, jó tudni.
"Tehát ha téged valaki lehülyéz az utcán és nem tiltakozol, akkor te magadat hülyének tartod. Oké, jó tudni."
Valakinek az intelligenciáját megkérdőjelezni nem ugyanaz mint ha a magyarségát kérdőjeleznéd meg. Az intelligencia mérhető, de a magyarságot mivel mérnéd? Hogy döntöd el ki magyar és ki nem? Egyáltalán ki dönti el? Talán te? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!