Az oklevelek, iratok hitelesítése hogyan történik? Apostille?
Szóval pl egy oklevelet csak viszek a nagykövetségre és rápecsételnek hogy hiteles, vagy előtte még a magyar külügynek is jóvá kell hagynia, hogy az tényleg hiteles?
Hogy működik ez?
(azt meg külön nem értem, hogy ha én több országban is fel akarom használni, akkor a végén már 15 nagykövetségi jóváhagyás lesz az oklevélen? és tuti h kell, mert akik már kimentek, pont panaszkodnak, hogy a legutolsó akármilyen iratot is csakis így fogadják el, szóval enélkül ki se induljak.)
Az oklevél maga pecséttel és aláírással hiteles.
A fogadó országban ennek az oklevélnek a fogadó ország nyelvére lefordított hiteles másolatát kell apostille-jal elláttatni!
hát emberek ledöbbentem meg.
5500,- Ft/ db, de nem tudni ezt hogy számolják, pl egy leckekönyv + annak fordítása esetén azért ez durva költség... szóval hát nem tudom, remélhetőleg a fekete gazdaságban leszek nyilván, ott meg jó lesz a sima fordítása is, hát most valahogy nincs kedvem hirtelen 200-300 ezret kidobni erre.
egyébként ez a Ket szerinti hatósági eljárás, igaz?
kert akkor lehetne kérni költségmentességet az anyagi körülmények miatt ha jól tippelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!