Melyik jelölt lenne jó amerikai elnöknek a jelenlegi felhozatalból?
Republikánusoknál John Kasich, Donald Trump és Ted Cruz vannak versenyben az elnökségért, Demokratáknál Bernie Sanders és Hillary Clinton.
Jó elnökség alatt a békésebb, kevésbe aggresszív, netán izolacionista külpolitikát értem, max. még a 3. világban való érdemi rendteremtés fér bele.
#787Dreamliner:
Izolacionizmus alatt nem a teljes elszigetelődést értettem, hanem a békésebb, háborúktól mentesebb külpolitikát, még akkor se háborúzzanak, ha csak a Közel-Keleten / Afrikában háborúznak, mert az ottani stabil, józan diktátorokat elmozdítva és káoszt hozva Európára szabadítják arabok és feketék tömegét, kik nem idevalók.
A cionizmus, a zsidó ideológia hogy jön ide, a te problémád, hogy az izolacionizmusból eljutsz a zsidó nemzeti ideológiáig ...
#10: És Irak, Líbia, Szíria szétcseszése hogy szolgálta az érdekeiket, az eddigi diktátorokkal nem lehetett boltolni ? Hogy volt, hogy régen jó volt nekik mind Szaddám, mind Kadhafi, mind Basszár el-Asszad, most meg meg kell dönteni őket ?
Amire akartam utalni a cionizmus referenciaval az az hogy maga a teny hogy Israel elvezi a US teljes tamogatasat, kizarja a lehetoseget annak hogy Amerika elszigetelodjon akarmitol is a kozel keleten.
Benn marad a kozel keleti fiascoban, ugyanugy mint a vilag sok mas reszen is ahova belepett vagy berangattak.
Ne legyél ennyire naiv már... attól még, hogy valamikor valaki az érdekét szolgálta, az idő múlásával simán előfordulhat, hogy akadályozótényezővé válik.
Azért ennyire alapvető dolgokon ne értetlenkedj.
A Kozel Keleti kavarodast szerintem Obama okozta a ketbalkezes kulpolitikajaval. Beallt tamogatni az arab tavaszt, amirol halvany fogalma sem volt, hogy micsoda, miert indult es hova vezethet.
A jelen adminisztracio fo hibaja kulpolitikai szempontbol, hogy teljesen analfabetan elemeztek ki a varhato jovot, USA demokratikus fejjel gondolkodtak akkor is, amikor a szelsoseges iszlam fundamentalistak varhato tetteit vizsgaltak.
En attol felek, hogy Clinton vagy Sanders eseten UGYANEZ a naiv tarsasag fogja meghatarozni a kulpolitikajukat.
Mr # 14
"A Kozel Keleti kavarodast szerintem Obama okozta"
Nem o okozta , ott mar megvolt a kavarodas sokkal Obama elott is, Obamaek csak ratettek egy komoly lapattal.
Azt viszont nem vitatom hogy az elmult 2 terminust egy teljes geopolitikai naivitas es idetlenseg jellemezte, holott egy nagyon ertelmes Hillary Clinton volt a kulugynel a fonok.
Talan mint elnok komolyabban fel tud lepni, es helyrehozza egykori fonoke hibait :)
"Nem o okozta , ott mar megvolt a kavarodas sokkal Obama elott is, Obamaek csak ratettek egy komoly lapattal. "
Elfogadom a helyreigazitast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!