Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért vannak ezek másképp...

Miért vannak ezek másképp Amerikában, Nyugati országokban, mint pl Magyarországon és más hozzánk hasonló országok esetében?

Figyelt kérdés

Máshol egy átlagos dolgozó, felhőkarcoló takarító, festő, bolti eladó, betanított munkás is ha kedve tartja autózik, vagy egy izmos motorral járja az utat. Emellett marad pénze még másra is amihez kedve van

Szóval azt nem értem más országban miért élnek potom pénzekből emberhez méltóan, míg itt azt hajtogatják hogy egyetemet kell végezni stb.

2016. ápr. 10. 00:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"betanított munkás is ha kedve tartja autózik,"

egy ok a sok kozul, az alacsony benzinarak :

[link]

2016. ápr. 10. 19:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Till Sándor: Arra gondoltam, azzal hogy nincs 8 órás munkája, hogy Zeitarbeitfirmának dolgzik, aki kiközvetíti, és a részmunkidővel meg meg lehet kerülni a bevezetett 8,5 eurós minimálbért.

Van tanár is a családban, ők sem nagyon kapnak teljes állást, hanem szemeszterekre le van korlátozva egy intézmánynél 120 órára tárgyanként, és ha az ember 2-3 tárgyat megkap heti pár órában akkor már jó, és magának kell freiberuflerként hajtani a melót.

Na valki már régóta ott van, néha megkínálják talán 2 éves fix szerződéssel, de a vicc az hogy az adott intézményben nem lehet hosszabbítani. (azt hiszem egyedül a vezető kivétel, de neki is 2 évente hosszabbítgatnak)

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy lehet hogy van a takarítónak is 8 óra minkája naponta, akár 12 is (bár ez tilos lenne), csak épp nem egy helyen nem fix szerződéssel.

2016. ápr. 10. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!