Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak engem idegesít fel a...

Csak engem idegesít fel a Nyugat kettős mércéje Brüsszellel kapcsolatban? Meg úgy általában a terror merényletekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kedden meg lett ölve 31 ember Belgiumban. Ez nyilvánvalóan elítélendő tett. Én is részvétemet fejezem ki a hozzátartozóiknak.

Ez a merénylet is világ pánikot váltott ki, mindenki elvesztette a fejét, ér minden ötödik kérésben valaki retteg vagy rettegteti a többieket.

A nyugati sajtóorgánumokban ez a merénylet a főcím volt.

Mindenütt csak erről volt szó.

Ám arról miért nem lehetett hallani, hogy Jemenben csak az elmúlt napban a szaúdi légierő szintén ennyi ártatlant ölt meg?

Meg hogyhogy sehol sem említették azt sem, hogy a múlt héten közel ennyi palesztin is meg lett öletve az IDF által?

Ezekről még csak a nyugati médiaorgánumoknak a lábjegyzetében sem találkoztam.

Lehet, hogy durvának tűnik, de szerintem ez a kép most is találó:

[link]

2016. márc. 24. 21:24
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

# 9 , # 10

De Törökország már jóval közelebb van kulturálisan és földrajzilag is, és őket se nagyon sajnálta senki.

[link]

[link]

2016. márc. 25. 00:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Meg hogyhogy sehol sem említették azt sem, hogy a múlt héten közel ennyi palesztin is meg lett öletve az IDF által? "

Azt meg te felejted el "megemliteni", hogy azokat a palesztinokat eppen terror vegrehajtasa KOZBEN lottek le. Eppen gyilkoltak, amikor lelottek oket!!!!!

2016. márc. 25. 06:07
 13/16 anonim ***** válasza:

"Nekem mondjuk ugyanakkora közöm van Brüsszelhez mint Etiópiához... "

Ez esetben érthető a bajod. De a magyar emberek többsége nem így van vele. Én kb egy héttel a támadások előtt voltam Brüsszelben, Etiópiát meg csak úgy nagyjából tudnám bejelölni a térképen. Engem jobban érdekel Brüsszel, mint akár Etiópia, akár Törökország. Neked senkid nem dolgozik Nyugat-Európában, és te sem jársz soha arra? Mert nekem senkim nem dolgozik Törökországban és soha nem is járok arra és nem is tervezem. És nem igaz, hogy Törökország kulturálisan közelebb van hozzánk, mint Brüsszel. Brüsszel kb. úgy néz ki mint Budapest, ugyanolyan ruhában vannak az emberek, beszélnek angolul, ugyanazokat a sorozatokat nézik, hasonló érteleket esznek, stb. A törökök meg nem.

2016. márc. 25. 09:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Engem és nagyon sok ismerősömet ugyanúgy megrázta Törökország, mint Belgium. Jemen az más, nagyon messze van, persze azért őket is sajnálom.
2016. márc. 25. 18:16
 15/16 anonim ***** válasza:
#11:Persze és szerintem többet is foglalkoznak a törökországi merényletekkel,mint a jemeni eseményekkel. Nyilván nem annyit,mint a Párizsival,de végülis Franciaország az EU egyik vezető tagja,így nem olyan meglepő,hogy a kép első sorában ott vonul Merkel,Juncker,stb.És azért egy párizsi merénylet "nagyobbat szól",mint egy ankarai.Nem mondom,hogy ez jó,de valahol érthető.
2016. márc. 25. 18:43
 16/16 anonim ***** válasza:
És azért azt sem lehet figyelmen kívül hagyni,hogy Törökország mégiscsak iszlám állam.Sokaknak már ez is elég lehet ahhoz,hogy ne "érintse meg" őket annyira egy ottani terrorakció,mint mondjuk egy brüsszeli.Persze tudom, hogy sokan próbálják meggyőzni a világot,hogy az iszlám a béke vallása,de ez Brüsszel,Párizs,London,Madrid,New York,Ankara,Isztambul, Jakarta,stb.,stb. "árnyékában,nem egyszerű eset.
2016. márc. 25. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!