Már megint terrortámadás, normális ez?
Ha sok van belőle, akkor sajnos már nem éri el az ingerküszöböt.
Kicsit meg is lepődtem épp ezért. Szítani fogja ez is a feszültséget, de ezek a robbantásos merényleteket nem tartom már annyira hatásosnak. Az ISIS pl. nagyon ügyesen rájött, hogy mi fáj a népnek. Arra már senki nem figyel fel, hogyha egyszerűen embereket ölnek. De ha lefejezed őket kamera előtt, az már kiváltja a borzongást. Ha már meunták a nézők, jöhet a keresztrefeszítés, tetőről ledobás, gyerekekkel ölés, gyerekölés, műemlékpusztítás... stb.
A kölni események után inkább valami efféle támadásra gondoltam, ami direkt az érzékeny pontra tapint rá.
Szomorú világ ez :(
Igen normális, ez az ember védekező mechanizmusa. Ha a rossz ellen - úgy véljük - nem tudunk védekezni, becsukjuk a szemünket, hogy ne lássuk. És igyekszünk elhessegetni a gondolatot, hogy ezáltal nem múlt el a veszély.
A hessegetés és fejelfordítás sokkal egyszerűbb művelet, mint a gondolkodás és a helyes megoldás megtalálása. Nagyon sokaknak nem is adatott meg más, mint a fejfordítás. És ha ők sokkal többen vannak, elhitetik, hogy ez a normális magatartás. Mert ki szeret abnormális lenni?
10:25
Végül is igaz, inkább csak nyugtattam magam, hogy már rég számítani lehetett ezekre a dolgokra. De valójában felháborít, főleg hogy tudom, ettől sem fognak felébredni a brüsszeliek, párizsiak. Néhány nap múlva majd kiáll egy helyi muszlim vmelyik brüsszeli térre, nyakában tábla, ő nem terrorista, öleljék meg, mindenki sír majd egy sort körülötte és life goes on.
Hát azért nagy valószínűséggel nem a flamand szeparatisták voltak :D
A lényeg hogy sikerült tovább szítaniuk a feszültséget, szélsőségek felé terelve az embereket. Szép lesz :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!