Mi a véleményetek a 2016-os gdp listáról?
Fejlettséget nem mutat a GDP. Ez nagyon-nagyon-nagyon-nagyon leegyszerűsítve mutathatja azt, hogy egy országban jobb az életszínvonal, de becsapó is tud lenni.
GDP = háztartások fogyasztása + kormányzati fogyasztás + beruházás + nettó export
Ha földrengés sújtaná az országot vagy egy hatalmas járvány az megemelné a GDP-t. Előbbinél az újjáépítés miatt nőne meg a fogyasztás, a máiknál pedig a gyógyszerek vásárlása miatt, pedig ettől még nem lenne jólét.
Ha felvenne az ország egy rahedli hitelt, majd az utak mellé 2 méterenként építenénk egy vasbeton f..szt, az is növelné a fogyasztást, GDP növekedést okozna, de sok értelme nem lenne.
A bruttó hazai termék (angolul gross domestic product, GDP, ejtsd: dzsídípí) a közgazdaságtanban egy bizonyos terület – többnyire egy ország – adott idő alatti gazdasági termelésének a mérőszáma. Méri a nemzeti jövedelmet és teljesítményt. Gyakran használják az országban élők átlagos életszínvonalának mutatójaként az egy főre jutó GDP-t, ami azonban túlzott leegyszerűsítésnek tekinthető.
Alapvetően két eset van:
1. Amikor az okos hülyéskedik.
2. Amikor a hülye okoskodik.
Egyértelműen a 2. eset a károsabb. Itt egyébként pont erre hoz példát a kérdező.
Én csak számokat linkeltem ez miért okoskodás?
Az a szánalmas amikor próbálják belemagyarázni, hogy az nem is úgy van, az nem igaz meg kézzel szövik a ruhákat stb...
Ez 2013-mas amit linkeltél.
Tessék, itt van a kedvenc oldalad szerinti elvileg friss lista.
Ámbátor még mindig nem nagyon értem, mi a jó fenét akarsz ebből kihozni, hogy itt linkelgetsz hülyeségeket. Hány éves vagy? Tudod egyáltalán mi az a nominális GDP?
Azt hogy magyarorszag sehol nincs a nyugat-hoz kepest.
A listat nem en irtam csak belinkeltem. Ha valami problemad van irj panaszlevelet a wikipedianak.
Igazad van, nem értek hozzá.
Magyarazd el kerlek, hogy miert hulyeseg a lista?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!