Ausztria miért az ott dolgozó magyaroknak akar jól odacsapni?
Werner Faymann-nak már ezeregy barom ötlete volt, most azt találta ki, hogy az Ausztriában dolgozó magyarok kapjanak magyar bért és ne osztrákot.
De nem értem. A magyarok azért jobban képzettek, normálisan dolgoznak, ráadásul a többség Ausztriában lakik, és ot is adózik, költi a pénzét, stb.
Erre felvetnek olyanokat, hogy a magyarok helyére majd migránsokat tesznek, stb, miközben meg pont azon megy a vita, hogy sok kelet-európai (román, bolgár) nagyon lenyomja a béreket.
De miért van ilyen felfogásuk?
Én Bécsben tanulok, itt is szeretnék dolgozni. Viszont az egyetemen is a következő van: egy EU-s állampolgár NEM kaphat semmilyen pénzügyi támogatást, ösztöndíjat sem, max akkor, ha már 1 évet folyamatosan dolgozott Ausztriában. Ezt még meg is értem, DE!
Menekülteknek (szírek, afgánok), ha beiratkoznak az egyetemre, kapásból havi 300 euró juttatás + kollégiumi támogatás. Így vígan eléldegélhet kollégiumban.
Ők kapnak azonnal, az európaiak meg nem?
Félreértés ne essék, én nem segélyen akarok élni, de néha nekem is jól jönne a támogatás, természetesen nem bulizásra, hanem hogy besegítsen a kollégium kifizetésébe.
Láttam egy interjút, ahol egy, már 10 éve Ausztriában dolgozó, szír férfi beszélgetett migránsokkal, és a férfi elmondta, hogy a migránsok nem akarnak Ausztriában maradni, mert Ausztria nem ad lakást és kevés a támogatás.
Mi baja van a magyarokkal az osztrákoknak? Mert még azt sem mondanám igazán, hogy elveszik az osztrákoktól a munkát, mert a magyarok inkább pincérkednek, meg efféléket csinálnak, de tudok olyanról, hogy magyar alapított céget Ausztriában és sok osztrákot is foglalkoztat.
Miért a dolgozóknak kell jól odavágni?
Ez csak ilyen kampány szöveg nekik. Lényegében most mindenki Orbánozni akar, mert Orbán szerzett egy minimális népszerűséget az EU-ban azzal, hogy úgy állította be mintha megmondta volna a tutit a menekültekkel (holott közel se úgy áll hozzá a dolgokhoz, mint ahogy beállítja). Werner meg kicserélte a menekülteket a magyarokra, stb-re, hogy ő is minimális népszerűséget tudjon szerezni. Hülye lesz majd elzavarni a munkaerőt, hiába csak azokkal akar kitolni, akik Magyarországon költik el az osztrák fizut (azt nem teszi hozzá persze, hogy nagyon sok osztrák is így tesz). Attól még azok inkább elmennek máshova, nem költöznek át Ausztriába.
Meg nem hülye ő, látod, te is ezzel foglalkozol, nem azzal, hogy Ausztria is miért épít már kerítést, stb. Ez is ugyanolyan, mint anno nálunk a netadó. Mindenki azzal foglalkozott, nem azzal, hogy majdnem buktuk az ESTA-t az USA-ba. Szóval ez ilyen figyelemelterelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!