Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A román szélsőjobb, hogy áll...

A román szélsőjobb, hogy áll a cigányokhoz?

Figyelt kérdés

Általában magyarellenesség miatt hallani róluk, cigányellenesség miatt nem nagyon.

A szlovák szélsőjobbról viszont a magyar mellett a cigányellenesség miatt is szoktam hallani.

Ez a magyar sajtó "hibája" vagy Romániában nincs akkora gyűlölet a cigányok irányában mint mondjuk Magyarországon vagy Szlovákiában?

2016. márc. 6. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Várj egy picit! Mièrt gyűlölnèk saját nèpüket?
2016. márc. 6. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Jót röhögtem az 1.esen, lehet tényleg van benne valami! :D

De amúgy szerintem nem csípik őket, sok dákórommernek nem tetszik, hogy mindenhol egy kalap alá veszik őket.

2016. márc. 6. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Imádják egymást.
2016. ápr. 26. 14:07
 4/7 Waff ***** válasza:
66%
A kérdés eleve értelmetlen. A román nép a cigányság egyik "ága". Nem minden cigány román,de minden román cigány.
2016. jún. 20. 06:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Romaország azon polgárainak tekintik akik a vlach (román/roma) cigány törzs után vándoroltak be. Szeretik őket, a románoknál van is cigánybüszkeség!
2016. okt. 28. 20:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem azért, mert Romániában a legnagyobb etnikai kissebség a magyar. Nyilván Mo.-n is ennek van a legnagyobb hírverése, amikor magyarokat vernek. 2011-es adat szerint a magyar népesség 6.5%, még a cigány kissebség 3%. Nyilván lehet ezen csomót keresni, de a románok nem cigányok.

Valószínűleg ugyanúgy érnek cigányokat is inzultusok, de ennek itt nem nagyon van hírértéke.

Mindenhol a szélsőjobb "specialitása" olyanokat vegzálni, akik nem tartoznak a nemzeti többséghez. Ez Romániában sincs másként.

2016. okt. 28. 21:01
 7/7 Alex Fly ***** válasza:
A román szélsőjobb számára a cigány is magyar. Nem tesznek különbséget.
2016. nov. 28. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!