A román szélsőjobb, hogy áll a cigányokhoz?
Általában magyarellenesség miatt hallani róluk, cigányellenesség miatt nem nagyon.
A szlovák szélsőjobbról viszont a magyar mellett a cigányellenesség miatt is szoktam hallani.
Ez a magyar sajtó "hibája" vagy Romániában nincs akkora gyűlölet a cigányok irányában mint mondjuk Magyarországon vagy Szlovákiában?
Jót röhögtem az 1.esen, lehet tényleg van benne valami! :D
De amúgy szerintem nem csípik őket, sok dákórommernek nem tetszik, hogy mindenhol egy kalap alá veszik őket.
Szerintem azért, mert Romániában a legnagyobb etnikai kissebség a magyar. Nyilván Mo.-n is ennek van a legnagyobb hírverése, amikor magyarokat vernek. 2011-es adat szerint a magyar népesség 6.5%, még a cigány kissebség 3%. Nyilván lehet ezen csomót keresni, de a románok nem cigányok.
Valószínűleg ugyanúgy érnek cigányokat is inzultusok, de ennek itt nem nagyon van hírértéke.
Mindenhol a szélsőjobb "specialitása" olyanokat vegzálni, akik nem tartoznak a nemzeti többséghez. Ez Romániában sincs másként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!