Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az arabok/muzulmánok tulajdonk...

Az arabok/muzulmánok tulajdonképpen miért küzdenek Izrael ellen?

Figyelt kérdés

A Koránban szó szerint le van írva, hogy:

"Allah a Szentföldet Izrael fiainak adta az ítélet napjáig."

Akkor meg? Vagy csak azt tartják be a Koránban, ami nekik tetszik, a többi meg a szőnyeg alá van söpörve? Mert aki tényleg vallásos (de nem elvakultan), annak ezt is tudnia kéne, mert a Koránban bizony szerepel!

2016. febr. 22. 12:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
7%

"Az arabok/muzulmánok tulajdonképpen miért küzdenek Izrael ellen?"

Valóban értelmetlen, hogy a muszlimok harcolnak Izrael ellen, mert a Koránban, ha nem is szó szerint de le van írva, hogy:

"Allah a Szentföldet Izrael fiainak adta az ítélet napjáig."

Al-Ma-ida című ( 5. ) szúra ( Az asztal ) - ( 20 ) - ( 21 )

"{20} Emlékezzetek arra, amikor Mózes azt mondta a népének: ... {21} Ó népem! Lépjetek be a Szent Földre, amit Allah néktek rendelt" - [link]

tehát Allah Izraelnek rendelte. mivel nncs ott olyan, hogy meddig, nyilvánvaló, hogy az ítélet napjáig.

Ash-Shu'araa című ( 26. ) szúra ( A költõk ) {45} - ( 60 )

"{59} ... És Izráel fiainak adtuk azt örökül." - [link]

Ugyaugy, mint az elõzõ.

03-14 17:01 -ben más sejk cikkét is megadtam, a Wikipedia linkjén még többen és más szúrákat, verseket is írnak, magyarázattal eyütt. tudós sejkek.

03-15 18:37 válaszból ismét csak az alábbi következtetések valamelyike vonható le:

1) A válaszoló közönséges troll, aki egyáltalán nem foglalkozik sem annak az értelmével, valóságtartalmával, amit olvas, sem annak az értelmével, valóságtartalmával, amit ír. Csak ír, mindegy, hogy mit, célja KIZÁRÓLAG a VESZEKEDÉS ( ez a legvalószínûbb )

2) A válaszoló funkcionális analfabéta, így az olvasott szöveg értelme rejtve marad elõtte.

3) Nem magyar az anyanyelve, ezért olykor nyelvi nehézségei vannak, amiket észzre sem vesz. ( Lehet, hogy pl török, akkor ezért linkel olyan klippeket, melyek címe, magyarázata török. )

4) Helyesbítek: legvalószínûbb mindhárom együtt. :)

"olvasd vissza a 8-as válaszodat."

sztem te olvasd annyiszor, amennyi elég, h fefogd, az idézet tartalma valóban az, bár nem szószerint úgy szól. ( szöveértés ! )

"Ha valóban volt is ilyen muszlim sejk akkor tévesen értelmezték"

háppeersze. tudós sejkek "tévesen értelmezték", csak õ a helikopter.

"vagy te értetted félre."

ott a link, el kellet volna olvasni és elmagyarázni hol a félreértés!

++++++++++

hogy továbbra is offol, az se szép, de amit +es ahogy, hááát ....

"Nyilván a tóramagyarázók is tudják hogy Mohamed prófétáról van szó csak nem akarják elfogadni"

"a Tórát sajnos emberek meghamisították"

szóval szted 2000 éven át minden tudós tóramagyarázó hazudott és kb 1 milliárd keresztény évszázadok óta hamisított Bilbliát használ.

azért ehhez pofa kell.

"egyesszám, többesszám"

szal még mindig nem fogta fel, hogy baromság, amin rugózik, nemcsak azt bizonyítja, hogy a Tórát egyáltalán nem ismeri, de azt is, hogy magyarul se tud.

sztem ostoba feleselés helyett jobban tenné ez a válaszoló, ha továbbképezné magát!

najó, had kupálódjon a szerencsétlen: az adott részben Mózes már búcsúzni kezd népétõl, ezért mondja nekik, hogy õ ugyan nem sokára meghal, ahogy az ÚR, áldott õ mondta, de májd támaszt a nép számára prófétát, ahogy megmondta Neki 40 évvel azelõtt a Sináj alatt. Az a próféta vezeti majd õket a honfoglalás során és elmond nekik mindent. ez lett Józsua. ( egyesszámban :) )

hogy mér ostobaság az "egyesszám, többesszám", egy példa:

kérdés: mit árulnak a cipõboltban? válasz: cipõt. - egyet? - legyen elég ennyi! ( ha nem, ki ki találhat magának, amennyi kell, kivéve persze a 38%-os válaszolót, akinek nyelvi és szövegértési nehézségei vannak. kérek minden olvasót, sajnálja õt, legalább néhány másodpercig! )

ami a tóra értelmezését illeti, annak szabályai megtalálhatók minden zsidó imakönyvben a reggeli imában, az áldozatok után.

pdf: [link] 19.old-tól

angolul: [link]

VÉLEMÉNYEM SZERINT, mindebbõl világos, hogy a 03-15 18:37 válaszból ismét csak az alábbi következtetések valamelyike vonható le:

1) A válaszoló közönséges troll, aki egyáltalán nem foglalkozik sem annak az értelmével, valóságtartalmával, amit olvas, sem annak az értelmével, valóságtartalmával, amit ír. Csak ír, mindegy, hogy mit, célja KIZÁRÓLAG a VESZEKEDÉS ( ez a legvalószínûbb )

2) A válaszoló funkcionális analfabéta, így az olvasott szöveg értelme rejtve marad elõtte.

3) Nem magyar az anyanyelve, ezért olykor nyelvi nehézségei vannak, amiket észzre sem vesz. ( Lehet, hogy pl török, akkor ezért linkel olyan klippeket, melyek címe, magyarázata török. )

2016. márc. 17. 22:33
 22/27 anonim ***** válasza:

Először azt állítottad szerepel a Koránban, utána pedig ezt írtad:

"Ezt így szó szerint ugyan magam nem találtam, de nem is olvastam végig a Koránt."

Most pedig megint azt állítod hogy szerepel. Folyamatosan ellentmondasz magadnak.

Tisztáztuk hogy Isten feltételekhez kötötte, nem csak úgy a zsidóknak ígérte azt a területet. Csak hogy a zsidók ezt nem tartották be. Ha alanyi jogon járna a zsidóknak már az egyiptomi kivonulás után megkapták volna, de nem így történt.

5/21 (Mózes) Ó népem! Lépjetek be a szent földre, amit Allah nektek írt meg. Ám ne forduljatok vissza hiszen akkor kárvallottként térnétek vissza.

5/24 Mondták: Ó Mózes! Mi bizony nem fogunk belépni oda soha amíg azok ott vannak. Menj Te és az Urad és harcoljatok!

5/26 (A magasztos) Mondta: Ez a föld tilalmas lesz számukra negyven évig bolyongani fognak a földön. Te ne bánkódj a bűnös nép miatt!

2/61 Ez pedig azért történt mert hitetlenek voltak Allah Jeleivel szemben és jogtalanul megölték a prófétákat, ellenszegültek és mindent átléptek.

4/155 És mivel megszegték az egyezségüket és Allah Jeleiben való hitetlenségük miatt és amiatt hogy megölték a Prófétákat jogtalanul és azért mert azt mondták: A mi szívünket borító takarja" Igen! Allah pecsétet helyezett arra a hitetlenségük miatt.

Tehát a zsidók megszegték egyezségüket Istennel. Mózes idején is csak azokra vonatkozott a szent föld mint jutalom akik hallgattak a prófétákra. Később a zsidók megölték az Isten által küldött prófétákat, Jézust és Mohamed prófétát is meg akartak ölni. Azt pedig te sem gondolhatod hogy ma Izraelben úgy élnek az emberek ahogy Mózes tanította.

Egyébként is értelmetlen amit ki akarsz hozni ebből. Ha azt állítod hogy az a két vers igaz és Istentől van akkor a többit is igaznak kell hogy elfogadd. Ha viszont nem fogadod el hogy a Korán Isteni kinyilatkoztatás miért hozol abból példákat? Ez a két vers Istentől van a többi nem? Vagy hogy van ez szerinted?

"szóval szted 2000 éven át minden tudós tóramagyarázó hazudott és kb 1 milliárd keresztény évszázadok óta hamisított Bilbliát használ. azért ehhez pofa kell."

Hogy hazudott vagy sem döntsd el magad. Mondtam hogy nem akarok belemenni de csak hogy lásd:

MÓZES ELSŐ KÖNYVE 9:20-21

Noé pedig földmívelő kezde lenni, és szőlőt ültete.

És ivék a borból, s megrészegedék, és meztelenen vala sátra közepén.

A Tóra alkoholistának mutatja be Noét aki meztelenül fekszik részegen sátrában.

Mózes első könyve 19:30-36

Lót pedig felméne Czóárból, és letelepedék a hegyen, és vele együtt az ő két leánya is, mert fél vala Czóárban lakni; lakozék tehát egy barlangban ő és az ő két leánya. És monda a nagyobbik a kisebbiknek: A mi atyánk megvénhedett, és nincsen a földön férfiú, a ki mi hozzánk bejöhetne az egész föld szokása szerint.

Nem folytatom mert nagyon durva. +18-as kategória de elolvashatod maga. Szintén alkoholistának mutatja be Lót prófétát akit a lányai itatnak le és utána férfertőző kapcsolatot létesítenek vele amiből teherbe esnek. Ezeket szürnyő leírni is.

2Sámuel 11:1⁠–⁠17

Dávid megszereti egyik katonája feleségét, házasságtörést követ el, majd a nő teherbe esik. Ezután csellel megöleti a katonáját hogy megszabaduljon tőle és övé legyen a nő.

Nyilvánvaló hogy az Isten által küldött próféták nem lehetnek ilyenek. A Tóra részegesnek, paráznának gyilkosnak, és vérfertőző kapcsoltban élőknek mutatja be őket. Ez egyértelmű hazugság és rágalmazás a prófétákra nézve. Mi muszlimok ezt nem fogadjuk el. Isten olyan prófétákat küldött akik jó erkölcsűek és példát mutatnak az embereknek. A Tóra leírása alapján ha ezek az emberek ma élnének kb életük végéig börtönben ülnének ilyen tettek után. A Korán viszont erkölcsös embereknek írja le ugyanezeket a prófétákat, amilyennek lenniük is kell. Persze te hiheted hogy ilyenek voltak, ez a te dolgod de ez nyilvánvalóan emberi hamisítás eredménye.

"Az a próféta vezeti majd õket a honfoglalás során és elmond nekik mindent. ez lett Józsua. ( egyesszámban :) )"

Józsua nem lehet mert nem igaz rá az általam említett vers. Józsua zsidó, a Próféta viszont a zsidók testvérei közül került ki vagyis az arabok közül. Aztán az szerepel hogy "olyat mint te" vagyis olyat mint Mózes. Mózes és Mohamed prófétáknak sok közös tulajdonságuk van, és mindenki ismeri őket. Józsuaról viszont az emberek nagyrésze semmit sem tud. Továbbá Józsua nem mondott el mindent, ez csak is Mohamed prófétára igaz és ezt mind Isten nevében mondta.

"hogy mér ostobaság az "egyesszám, többesszám", egy példa:

kérdés: mit árulnak a cipõboltban? válasz: cipõt. - egyet? - legyen elég ennyi! ( ha nem, ki ki találhat magának, amennyi kell,"

Először ezt írtad:

"Ez ugyanis MÓZES UTÁNI PRÓFÉTÁKRA vonatkozik, mint Józsua, Sámuel, Dávid, Salamon, Eliyahu, Yeshaiya ( Ézsaiás ), Yirmiyahu ( Jeremiás ), Yechezkél ( Ezékiel ), stb, 1000 - 2000 évvel Mohamed elõtti idõkre."

Utána pedig ezt írtad:

"Az a próféta vezeti majd õket a honfoglalás során és elmond nekik mindent. ez lett Józsua. ( egyesszámban :) )"

Megintcsak magadnak mondasz ellent. Akkor most több prófétára vonatkozik vagy egyre? :) Javaslom először gondold át utána nyilatkozz, így hátha nem mondasz ellent még magadnak is.

2016. márc. 19. 10:48
 23/27 anonim ***** válasza:
28%

10:48

Az a problema, hogy mar senkit nem erdekelnek a hulyesegeid. Eleinte probaltam megerteni, hogy hogyan gondolkod, hogy mit is mondasz, vagy legalabb, hogy mit akarsz mondani.

De mostanra mar vilagosan kiderult, hogy csak egy tulboszult Miss Dzsihad kopkod itt jobbra-balra.

2016. márc. 19. 18:28
 24/27 anonim ***** válasza:
24%

VÉLEMÉNYEM SZERINT is úgy van, ahogy ma 18:28 írja, világos, hogy a ma 10:48 válaszból ismét csak az alábbi következtetések valamelyike vonható le:

Folyamatosan szövegértési nehézségeinek tünteti fel a TROLLKODÁST.

Azt mondtam, nem szó szerint, mert az nincs, hogy "az ítélet napjáig", de az, hogy idõkorlát sincs írva, azt jelenti, hogy "az ítélet napjáig".

"feltételekhez kötötte, nem csak úgy"

DE, "csak úgy". Szövetséget kötött lépett Ábrahámmal.

Ábrahám érdeméért fiával, Izsákkal, majd Jakobbal, MINDEN FELTÉTEL NÉLKÜL.

Abrámmal:

"Az ÚR ezt mondta Abrámnak: ... Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége." ( 12: 1-3 [link] )

"Ezen a napon kötött az Úr szövetséget Abrámmal, és ígérte meg neki: A TE UTÓDAIDNAK ADOM EZT A FÖLDET" ( 1Móz. 15:18 [link] )

( "Nem neveznek többé Abrámnak, hanem Ábrahám lesz a neved" ( 1Móz. 17:5 [link] ) )

"Szövetségre lépek veled, sőt utódaiddal is, örök szövetségre minden nemzedékükkel. Mert Istened leszek, és utódaidnak is." ( 1Móz. 17:7 ugyanott )

"Isten ezt mondta: Nem! Sára, a feleséged szül neked fiút, akit Izsáknak fogsz nevezni. Szövetségre lépek vele is, ÖRÖK SZÖVETSÉGRE, meg utódaival is. Izmael dolgában is meghallgatlak: megáldom őt, ... DE SZÖVETSÉGRE CSAK IZSÁKKAL LÉPEK, akit Sára egy esztendő múlva szül neked." ( 1Móz. 17:18-21 ugyanott )

- Tehát CSAK IZSÁKKAL, Ismaellel NEM.

Izsákkal:

"Maradj jövevényként ebben az országban, én pedig veled leszek, és megáldalak, mert NEKED ÉS UTÓDAIDNAK ADOM EZEKET AZ ORSZÁGOKAT MIND, és megtartom azt az esküt, amelyet apádnak, Ábrahámnak tettem. ... A TE UTÓDAIDNAK ADOM MINDEZEKET AZ ORSZÁGOKAT, és a te utódod által nyer áldást a föld minden népe, MERT HALLGATOTT ÁBRAHÁM A SZAVAMRA, ÉS MEGTARTOTTA MINDAZT, AMIT ELRENDELTEM: parancsolataimat, rendelkezéseimet és utasításaimat. " ( 1Móz. 26:3-5 [link] )

"Azon az éjszakán megjelent neki az Úr, és ezt mondta: Én vagyok atyádnak, Ábrahámnak Istene. Ne félj, mert én veled vagyok, megáldalak, és megsokasítom utódaidat szolgámért, Ábrahámért! " ( 1Móz. 26:24 ugyanott )

Jákobbal

"Én vagyok az Úr, atyádnak, Ábrahámnak Istene, és Izsáknak Istene! EZT A FÖLDET, AMELYEN FEKSZEL, NEKED ADOM ÉS A TE UTÓDAIDNAK" ( 1Móz. 28:13 [link] )

( "... Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, ..." ( 32:29 ) [link] )

"Ezt mondta neki Isten: Jákób a te neved. De nem neveznek többé Jákóbnak, hanem Izráel lesz a neved. ... Én vagyok a Mindenható Isten! ... NEKED ADOM AZT A FÖLDET, amelyet Ábrahámnak és Izsáknak adtam, UTÁNAD PEDIG UTÓDAIDNAK ADOM AZT A FÖLDET." ( 1Móz. 35:10-12 [link] )

SEHOL EGYETLEN SZÓ NINCS semmiféle FELTÉTELRÕL.

"Ez a föld tilalmas lesz számukra negyven évig"

Tehát a tilalom CSAK negyven évre szól.

"megölték a Prófétákat"

Ez például így nem igaz. Hirtelenjében csak egy ellenpélda: Eliyahu ( Illés ) élve ment fel az égbe. ( Igaz, a filiszteus ( PALESZTIN ) Jezebel királyné folyton áskálódott ellene, de nem a zsidók. )

A továbbiakban ismét szövegértési nehézségeinek tünteti fel a TROLLKODÁST.a rosszhiszemû mocskolódást.

"Józsua nem lehet mert nem igaz rá az általam említett vers."

"a Próféta viszont a zsidók testvérei közül került ki vagyis az arabok közül. ... Mózes és Mohamed prófétáknak sok közös tulajdonságuk van"

Itt meg nyíltan HAZUDIK.

Azért nevezem hazugságnak, mert világosan elmagyaráztam és egyetlen átlagember sem lehet annyira nehéz a felfogásod, hogy ne értette volna meg.

Tehát TUDJA, HOGY NEM IGAZ, AMIT ÁLLÍT, mégis állítJA. Vagyis HAZUDIK.

VÉLEMÉNYEM SZERINT, mindebbõl világos, hogy a ma 10:48 válaszból ismét csak az alábbi következtetések valamelyike vonható le:

Épp ezért a 38%-os ma 10:48 válaszoló további trollkodásaira már csak az összefoglalással fogok reagálni. :)

2016. márc. 19. 19:22
 25/27 anonim ***** válasza:
59%

"DE, "csak úgy". Szövetséget kötött lépett Ábrahámmal."

"Tehát a tilalom CSAK negyven évre szól."

Ha ezt állítod bizony neked van szövegértési problémád. Ha a tilalom csak negyven évre szól akkor azóta folyamatosan zsidó állam lenne ott, de ilyen nincs. Továbbá a Koránból kiderül hogy a zsidók megszegték egyezségüket Istennel:

4/155 És mivel megszegték az egyezségüket és Allah Jeleiben való hitetlenségük miatt és amiatt hogy megölték a Prófétákat jogtalanul és azért mert azt mondták: A mi szívünket borító takarja" Igen! Allah pecsétet helyezett arra a hitetlenségük miatt.

2/61 Ez pedig azért történt mert hitetlenek voltak Allah Jeleivel szemben és jogtalanul megölték a prófétákat, ellenszegültek és mindent átléptek.

Továbbá Jézust is meg akarták ölni a zsidók, ezt minden keresztény így látja, és Mohamed prófétát is meg akarták ölni.

Az általam jelölt vers minden pontja igaz Mohamed prófétára. Ezt pontonként bizonyítottam neked. Te viszont egyik állításodat sem tudod igazolni.

"Tehát TUDJA, HOGY NEM IGAZ, AMIT ÁLLÍT, mégis állítJA. Vagyis HAZUDIK."

Én tényekkel bizonyítottam, ellenben te csak annyit mondasz hogy nem úgy van. Miért is? Ja mert te azt mondod :)

"Épp ezért a 38%-os ma 10:48 válaszoló további trollkodásaira már csak az összefoglalással fogok reagálni."

Mert tényekkel nem tudsz reagálni:)

2016. márc. 20. 09:35
 26/27 anonim ***** válasza:
7%

A kérdés ez volt: "Az arabok/muzulmánok tulajdonképpen miért küzdenek Izrael ellen?"

Magyarázatként a kérdezõ még hozzátette:

" A Koránban szó szerint le van írva, hogy:

"Allah a Szentföldet Izrael fiainak adta az ítélet napjáig." "

Azt, hogy a Koránban szó szerint le van írva, hogy:

"Allah a Szentföldet Izrael fiainak adta az ítélet napjáig.",

azt TUDÓS MUSZLIM SEJKEK ÁLLÍTJÁK.

Hívatkoznak 5:20-21 -re, 26:45-46 -ra, 17:104 -re

Így pl Sheikh Ahmad al-Adwan ( Jordánia ), Sheikh Dr. Abdul Hadi Palazzi ( Olaszország ), stb.

Hívatkoznak tekintélyes középkori tudósokra ( pl Abū Jaʿfar Muḥammad ibn Jarīr al-Ṭabarī ( 839-923 ), Ismail ibn Kathir ( 1300 - 1373 ), stb ), akiknek könybeibõl máig tanulnak a muszlim tudósjelöltek és akik már feljegyezték, hogy az említett versek a fenti állítást tartalmazzák.

Úgy vélem különös bátorság és arcáatlanság kell, hogy tudós, õsz szakállú sejkek vallástudományi megállapítását egy taknyos egy kézlegyintéssel intézze el, hogy "biztos tévedtek".

+++++++

ma 09:35 válaszoló továbra is csökönyösen offol, állítja, hogy Mózes 5. könyve 18:18-19 "Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, ..." Mohamed prófétára vonatkozik. ( "Az általam jelölt vers minden pontja igaz Mohamed prófétára." )

Noha egyszer már világosan elmayaráztam ( 03-14 01:15 ), hogy tévedés, azért lássunk még egy szempontot:

"Majd ezt mondta neki az Úr angyala: Íme, teherbe estél, és fiút fogsz szülni. Nevezd Izmaelnek, mert hallott az Úr nyomorúságodról. Szilaj ember lesz ő, AKÁR EGY VADSZAMÁR. KEZET EMEL MINDENKIRE, de őrá is mindenki; NEM TÖRŐDIK TESTVÉREIVEL, úgy választ táborhelyet magának." ( Mózes elsõ könyve, 16. fejezet, 11 - 12. vers - [link] )

Tehát az ÚR azt ígérte volna Izrael gyermekeinek, hogy olyanok közül támaszt nekik prófétát, akik szilajok, akár egy vadszamár, kezet emelnek mindenkire, nem törődnek testvéreikkel?

Hmmm ... sajátságos elképzelés.

Mindenesetre alá kellene támasztani legalább egy nagytudású muszlim sejk véleményével. Mert anélkül bizonty szmárság, hogy stilszerûek legyünk VADSZAMÁRság. :)

+++

VÉLEMÉNYEM SZERINT, mindebbõl világos, hogy a ma 10:48 válaszból ismét csak az alábbi következtetések valamelyike vonható le:

1) A válaszoló közönséges zsidógyûlölõ troll, aki egyáltalán nem foglalkozik sem annak az értelmével, valóságtartalmával, amit olvas, sem annak az értelmével, valóságtartalmával, amit ír. Csak ír, mindegy, hogy mit, célja KIZÁRÓLAG a VESZEKEDÉS ( ez a legvalószínûbb )

Épp ezért a 38%-os ma 09:35 válaszoló további trollkodásaira már tényleg csak az összefoglalással fogok reagálni. Ha egyáltalán. vagy ugyanezt lemásolom, egyszer csak elolvassa és valaha talán sikerül fel is fognia.

2016. márc. 20. 15:47
 27/27 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nem értesz magyarul. Bemásolom mégegyszer:

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

1, Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül

Először is egyesszámban van tehát egy bizonyos prófétáról van szó. Mit jelent az hogy atyjukfiai közül? Ábrahámnak két fia volt. Izsák és Izmael. Izsák a zsidók ősatyja Izmael pedig az araboké, így a zsidók és arabok testvérek. Tehát a próféta a zsidók testvérei közül került ki, vagyis az arabok közül.

Ezt bizonyítja a Mózes 5. könyve,34:10 Nem támadt többé Izráelben Mózeshez hasonló próféta.

2, olyant, mint te

Ha összehasonlítjuk Mózest és Mohamedet láthatjuk hogy sok tulajdonságuk megegyezik.

3, Az én igéimet adom a szájába

A Korán kinyilatkoztatása úgy történt hogy Isten Gabrielnek mondta az adott verseket aki azt közvetítőként Mohamed szájába adta. Tehát Gabriel Isten igéjét Mohamed szájába adta szó szerint.

4, ő pedig elmond nekik mindent

Mohamed Próféta elmondott mindent az embereknek. Korán (5/3) "Ezen a napon teljessé tettem számotokra a vallásotokat"

A korábbi próféták viszont nem mondtak el mindent. A Bibliában az szerepel hogy Jézusnak még sok mondanivalója van az embereknek de nem tudják azok elhordozni.

5, az Én nevemben mond

A Koránban minden szúra (fejezet) előtt, kivéve egyet, az áll hogy a Könyörületes és Irgalmas Allah nevében. Vagyis Isten nevében.

A vers minden pontja igaz Mohamed prófétára.

"Úgy vélem különös bátorság és arcáatlanság kell, hogy tudós, õsz szakállú sejkek vallástudományi megállapítását egy taknyos egy kézlegyintéssel intézze el, hogy "biztos tévedtek"

A Koránban megtalálod a választ. Két dolog lehet. Vagy te értetted félre hogy ezek a sejkek mit is mondtak, vagy pedig tévedtek. Egyértelműen szerepel a Koránban hogy a zsidók megszegték egyezségüket Istennel:

"Majd ezt mondta neki az Úr angyala: Íme, teherbe estél, és fiút fogsz szülni. Nevezd Izmaelnek, mert hallott az Úr nyomorúságodról. Szilaj ember lesz ő, AKÁR EGY VADSZAMÁR. KEZET EMEL MINDENKIRE, de őrá is mindenki; NEM TÖRŐDIK TESTVÉREIVEL, úgy választ táborhelyet magának."

Mondtam mát hogy a zsidók meghamisították a Tórát. Ez is egyértelműen kiderül a Koránból:

3/15 Ó Könyv Népe! Bizony eljött hozzátok a mi Küldöttünk (Muhammad Allah áldja meg és adjon Neki örök üdvösséget), megvilágít nektek sok mindent, amit elrejtettetek az Írásból.

3/71 Ó Könyv Népe! Miért ferdítitek el az igazságot a hamissággal és rejtitek el az igazságot?

3/78 Bizony van közöttük egy olyan csoport is akik nyelvükkel csalárd módon elferdítik a Könyvet, hogy azt gondoljátok: Ez a Könyvből való. Ám az nem a Könyvből való! És vannak olyanok akik azt mondják: Az Allahtól származik. Ám az nem Allahtól származik! És Allah-hal szemben hazugságot mondanak, és ők tudják azt.

2/79 De jaj azoknak akik az Írást maguk kezével írják.Majd azt mondják: Ez Allahtól van. ( Teszik ezt azért ) hogy azt olcsó áron elvesztegessék. Jaj nekik azért amit a kezükkel írtak! És jaj nekik azért is amit így megszereznek!

De ha csak a Tórát nézed nyilvánvaló a hamisítás. A Tórában Noét alkoholistának nyilvánítják, Lót prófétát szintén aki lányaival vérfertőző kapcsolatot létesít, Dávidot pedig paráznának, és cselszövő gyilkosnak. Komolyan azt gondolod hogy Isten ilyen prófétákat küldött volna?

2016. márc. 20. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!