A törökök miért nem egyesítik az iszlám országok egy részét?
Szerintem a KOzel-Keleten pont arra megy a jatek, hogy melyik allam legyen az iszlamot egyesito ero, azaz a VEZETO.
Erre palyazik Iran is meg Torokorszag is.
A magyarazat pedig egyszeru: azert nem egyesiti az allamokat, mert keptelen ra. A tobbi nagy nem hagyja. Igy volt ez Egyiptommal, Irakkal, Sziriaval.
Jelenleg Iran a legeselyesebb - es a nem muzulman vilagra a legveszelyesebb.
"Tehat RANK nem veszelyesek."
Jah, végül is csak pénzelik a szunnita terrorszervezeteket, mint például az iszlám államot, ami meg Európát fenyegeti. Ezért nem lépnek fel ellenük jelentősen, pedig Szaúd-Arábia 1 hónap alatt letörölhetné őket a Föld színéről. A síiták valamennyire békésebbek, a libanoni Hezbollah (bár nem puszta szeretetből, de) védi a keresztényeket is az országban a szunnita terrorszervezetekről. Maga Irán elnöke is kijelentette, hogy a világra nézve sokkal veszélyesebb a síita-szunnita ellentét, mint mondjuk a muzulmán-keresztény/zsidó ellentét.
Szaúd-Arábia folyamatosan bombázza Jement, oda érdekes módon kemény kézzel be tudtak avatkozni. Miért? Mert Jemenben vannak síita csoportok, amik szúrják a szunnita Szaúd-Arábia szemét. Az IS szunnita, azzal nincs gondja a szaúdiaknak.
Ráadásul az iszlám állam ugyanolyan kegyetlenül ítélkezik a sárija alapján, mint a szaúdiak, ennyi erővel Szaúd-Arábiát is terrorista diktatúrává lehetne nyilvánítani.
Szóval szerintem Irán kevésbé veszélyesebb a világra nézve, mint a szunnita térség legnagyobb sz@rkeverője, Szaúd-Arábia.
Elozo, ket eset lehetseges:
1. te is siita vagy, ezert enyhen szolva nem vagy objektiv az Iran-Szaud Arabia viszalyban
2. nem ismered a tenyeket (pld SzA nem tamogatja az IS-t).
1. Nem vagyok síita, nem is vagyok muzulmán
2. Szaúd-Arábia keze bizony benne van az IS-ben. Akkor miért van az, hogy csak szóban ítélik el, meg tesznek pár látszatintézkedést, meg kerítést az iraki határra, de bezzeg a síita csoportok ellen Jemenben már egyből indul a szaúdi légierő? Nem azt írtam, hogy Irán mérföldekkel jobb, hanem azt, hogy nem annyira veszélyes (jelenleg). Szaúd-Arábia inkább passzívan veszélyes. Irán a síita, Szaúd-Arábia a szunnita terrorszervezeteket támogatja, mind a 2 ugyanakkora regionális sz@rkeverő, viszont az IS jelenleg sokkal veszélyesebb, és az bizony szunnita! A síita Hezbollah nem fenyegeti legalább Európát.
Szaúd-Arábia tudod hogy akarja az európai muszlimok helyzetét segíteni? Pénzt ad 200 új mecset építéséhez.
"Szaúd-Arábia keze bizony benne van az IS-ben. Akkor miért van az, hogy csak szóban ítélik el, meg tesznek pár látszatintézkedést, meg kerítést az iraki határra"
Szaúd-Arábia azt teszi amit az USA parancsol neki. Az USA is csak látszatintézkedéseket tesz az ISIS ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!