Lett már a rengeteg Európában megerőszakoltból valaki HÍV fertőzött? És ha igen az minek számít, gyilkosságnak?
Állítólag rengeteg az HÍV fertőzött AIDS-es a migránsok között, főleg a fekete Afrikaiak.
És ugye nagyon megszaporodtak a nemi erőszakok is.
És beengedéskor senki nem vizsgálta meg őket!
Mi van ha a megerőszakolt elkapja? Az gyilkosság, vagy csak testi sértés, esetleg semmi mert "nem tudott róla" a megerőszakoló?
Mennyi idő míg kiderül? Vagy megakadályozható-e valamilyen készítménnyel a fertőzés kialakulása?
Már nem emlékszem hol láttam, lehet hogy csak a Vészhelyzetben volt olyan szer ami 3 napon belül beadva meggátolja a vírust (de nem tudom létezik-e ilyen?). Az tuti hogy gyógyszere még nincs, és védőoltás is csak kísérleti fázisban.
Bocs hogy orvosi kérdéseket is kevertem a jogiak alá!
De szerintem elég fontos ez a téma, és hozzá tartozik.
Főleg ha valaki "pórul jár", tudja mire számíthat.
Azért olyan rengeteg megerőszakolt még nincs Európában, illetve elenyésző ahhoz képest, hogy európai európait milyen gyakran erőszakol meg.
Van olyan szer, ami a fertőzés korai szakaszában hatásos. De a menekültek pont nem a legfertőzöttebb részből jöttek: Észak-Afrika és a Közel-Kelet nem fertőzöttebb mint általában Európa, illetve Magyarország.
Ne keverd Közép- illetve Dél-Afrikával.
Statisztikailag szinte biztos... Elvégre eléggé érdekes szokásaik vannak ezeknek az embereknek:
Az, hogy egy ilyen eset jogi oldala hova tartozik, az egy másik kérdés, ami engem is roppantul érdekel.
1. Nincsenek megerőszakolt tömegek.
2. Az Európában elkövetett erőszakos közösülések nagy részét európaiak követik el.
3. A menekültek és az őslakosok HIV fertőzöttsége között nincs jelentős különbség, sőt az arabok között elég alacsony a fertőzöttség.
A jogi oldaláról tud valaki valami konkrétat?
(Most hagyjuk akkor hogy migráns-e vagy őslakos, úgy látszik nem releváns a dolog.)
Jogi szempontból nem gyilkosság, mert nincs ölési szándék, a halál csupán járulékos következmény.
--Ha nem erőszakról, csupán védekezés nélküli szexuális aktusról lenne szó, akkor halált okozó gondatlan veszélyeztetés lenne.
--Ha nemi erőszakról van szó, akkor életveszélyt vagy halált okozó testi sértés társul az erőszakos nemi közösüléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!