A migránsok miért a Földközi-tengeren kelnek át Törökországból Görögországba az Evros folyó helyett?
Az Evros nem olyan nagy, kis gumicsónakkal sokkal olcsóbb, biztonságosabb az átkelés rajta, de akár át is úszható.
Fő ok, azért, mert ott erős határőrség működik, a török határon végig kerítés húzódik ill. ezen a szakaszon segítenek az európai országok határőrei, magyarul nehezebb átkelni itt, mint Leszboszon.
A kérdés inkább az, hogy miért nem erősítik meg Leszbosznál ill. végig a görög-török tengernél a partiőrséget. Mondjuk szerintem ez már csak pénz kérdése.
"miért nem erősítik meg Leszbosznál ill. végig a görög-török tengernél a partiőrséget"
Nehéz ügy :(
A tengerre nem lehet kerítést építeni, a parti tenger pedig már görög felségterületnek számít.
Milyen lehetőségek vannak?
1, őrizetbe veszik őket a tengeren (ez esetben pont a partiőrség szállítja őket görögországba, menekülttáborba)
2, megcsáklyázza a csónakokat és visszavontatja a török partra (ez esetben a partőrség sérti meg a török felségterületet)
3, kivontatja a tenger közepére őket és sorsukra hagyja (a menekültek pedig újra indulnak, vagy elpusztulnak)
4, belelővi őket a tengerbe :(
Milyen más lehetőségük van?
tegnap 22:47
A görög partiőrség nem olyan, mint Ausztráliában :) ott ha egy ladik is betéved a felségvizekre ott terem a partiőrség. (az ausztrál partiőrségről régebben volt egy jó sorozat is ami nem jut most eszembe)
A felsoroltak közül az 1.-t alkalmazzák, csak ugye itt az a probléma, hogy nem hogy kevés, de egyáltalán nincs is partiőrség, a menekültek maguk jutnak el a túlpartra, ezért gondolom, hogy pénzhiány miatt.
A görög partvidék (a sok sziget miatt is) nagyon szabdalt, ezért őrzése nehéz, sok pénzbe kerül, a görög gazdaság pedig enyhén szólva is mélyponton van.
Én a #3-ban a jogi lehetőségeket soroltam.
Csak az 1. a jogilag megfelelő, de ez esetben a felségterületi vízeken elfogott menekülteket pont a parti őrségnek kellene görögországba szállítani, ezzel a menekültek már el is érték a céljukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!