Csak én látom úgy, hogy már világháború van?
- Kelet-Ukrajna és amúgy Ukrajna helyzete zavaros
- Orosz-török rossz viszony kiéleződése
- Szinte mindennapos terrorakció
- Európában is terrortámadások
Igazán akkor lesz érdekes, ha az USA elnöke republikánus lesz, akik híresen agresszív külpolitikát folytatnak. Többek közt Bush idejében volt iraki és afganisztáni háború.
Attól mert az ISIS-t szétvernék az eszme továbbra is megmaradna.
Ha azt mondod, világháború van, akkor:
1. Nevezd meg a harcoló feleket, azokon belül a fő nagyhatalmakat!
2. Nevezd meg, a harcoló felek mely frontvonalakon folytatnak egymással KÖZVETLEN harcot!
3. Nevezd meg nagyjából hány millió ember halt meg ezidáig ezeken a frontvonalakon!
4. Mutass rá, hogy a most folyó háborúk összefüggően egybe tartoznak!
5. Mutass rá arra is, hogy a mostani háborúk volumene emberveszteségben, résztvevő hadseregek méretében, kiterjedtségben jelentősen túlmutat az 1945-től mostanáig tartó időszak háborúihoz képest!
Nem ez nem világháború
Viszont a gazdasági színtéren nagyon aprítják egymást a hatalmak
én is gondolkoztam már ezen. nekünk most ez a realitás, de a történelemkönyvekben ez már lehet, hogy háborúként lesz megemlítve.
ahogyan egy forradalmat is megéltünk néhány éve...
3-as, ne viccelj már, amikor pl. 1942-ben nagyanyáink épp részesei voltak egy világháborúnak, benne éltek, mégse tudták ezt így felsorolni! akkor is sütött a nap, esett az eső, néha volt mit enni, néha nem, de nem tudták elmondani, kik a nagyhatalmak, stb!
azóta változott a világ, változtak az eszközök, de a jelen történéseit átlátni mindig nehezebb, mint utólag okosnak lenni!
Ahoz gondolom ki kell hirdetni, hogy kik a szembenálló felek hadüzenet stb...
De valóban zajlik egyfajta háború.
Gazdasági téren mindenképp. Egyre inkább éleződnek ki az ellentétek. Országok és népek között is.
Nem tartok kizártnak pár évtizeden belül egy faji háborút. Mert hogy vannak ennek előjelei.
Ahogy egy előttem szóló is írta,gazdasági háború van.
Rengeteg ember szegényedett el,lett öngyilkos a gazdasági válság óta.
És a gazdagok tovább gazdagodnak,a szegények pedig csúsznak le.
Ez lassú folyamat.De pár évtized múlva előidézhet egy világméretű háborút.
Nincs világháború. Gazdasági háború van, mint mindig, amikor nincs nyílt háború.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!