Kik lesznek az új-európaiak?
Olyan nincs, hogy "új-európai".
Európai nem lehet arab, afrikai.Azok mind bevándorlók.
"Olyan nincs, hogy "új-európai".
Európai nem lehet arab, afrikai.Azok mind bevándorlók."
:-D
Akkor ennyi erővel az egész európai populáció bevándorló, mert ma már elfogadott tény, hogy az indogermán népek gyakorlatilag kiszorították Európa őslakóit, talán a baszkok tekinthetők egyedül őshonosnak, de van olyan verzió is, hogy még előttük is volt egy már kiszorított európai populáció! Meg akkor még nem is beszéltünk róla, hogy sok kelet-közép európai nép alig 1000-1100 éve tántogott be ide, ismerős? pl. valami magyar nevű bevándorló törzs is ekkor jött a távoli ázsiai sztyeppékről...
Európai az, aki Európában él!
"Európai az, aki Európában él!"
Hogyne, persze.
Ha te kimész Zimbabwebe vagy Dél-Koreába, afrikai vagy távol-keleti leszel?
Hát nem.
Mivel, a kulturális, genetikai örökséged elég messze van az afrikaitól és a dél-koreaitól is, így európai marad Ázsiában/Afrikában.
Ugyanígy, ha egy afrikai jön ide, ő afrikai marad.
Európa nem az Egyesült Államok, hogy bármi lehet európai.Európában történelmi nemzetállamok vannak.
Eddig tudtommal csak Izraelt akartak a mindossze 60 eve letezo palesztinoknak atjatszani.
Mostmar egesz Europa is a mindossze par napja beerkezett migransoke?
Az európaiak elözönlötték a többi kontinenst, úgyhogy génjeik eltűnésétől nem kell félni. Ilyen szempontból veszélyben inkább az amerikai és ausztrál őslakosok vannak.
A határok eltűnésével és a tudományok, technológia fejlődésével az emberek személyes mozgástere és látótere bővül. A gének éppúgy keverednek és megtermékenyítik egymást, mint az eszmék, mémek és kultúrák.
Az emberiség egy fajt alkot, amely egy egységes populációvá, szaporodási közösséggé ás társadalommá válik, növekszik majd a változatosság, mert nemcsak fehérek, feketék és sárgák lesznek, hanem az összes átmeneti szín is a színskálán. Az emberiség egyetemes kultúrája is gazdagabb lesz, mert új dolgokat tanulunk, többféle mesét mesélhetünk gyermekeinknek, többféle díszítőelemet használhatunk művészetünkben, több gyökérrel kapcsolódhatunk bolygónkhoz.
Nyilván előbb-utóbb létre fog jönni egy a mainál szabadabb, gazdagabb, fejlettebb, etikusabb, szolidárisabb, színesebb, változatosabb, demokratikusabb, fenntarthatóbb, környezetkímélőbb, harmónikusabb globális társadalom és globális államszervezet. Eltűnnek végre a mesterséges határok, eltűnnek végre a primitív törzsi villongások és a nemzetállamocskák ostoba provinciális háborúskodásai.
Béke és felgyorsult tudományos, művészeti, kulturális fejlődés vár ránk és jobb világban, amely felkészültebben és méltóbban várhatja a nagy találkozást távoli bolygók fajaival, civilizációival, népeivel, kultúráival.
Hát ez az én reményem és imám.
15.37.
Remélem, azért néhány kis rezervátumot meghagysz a máshogy gondolkodóknak.
Mint Amerikában az őslakosoknak.
Mert én nem szeretem a szürkét, nekem jobban tetszenek a külön-külön hangsúlyos, tiszta színek.
Nem szeretném, ha az ük-ük-ükunokám vágott szemű, kolbászajkú, krumpliorrú, szőke gyapjashajú, 150cm alatti, karamellaszínű lenne. És akkor még csak a külsőre látható vonásokról beszéltem, mert azt el lehet képzelni, a belsők bonyolultabbak.
Az én álmom az, hogy az utód generációk az én családomban az én őseimre fognak hasonlítani.
Akik közül ahogy eddig tudom, több mint tizen adták az életüket a hazáért csak 100 év alatt.
"A világ vagyok - minden, ami volt, van:
a sok nemzedék, mely egymásra tör.
A honfoglalók győznek velem holtan
s a meghódoltak kínja meggyötör.
Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -
török, tatár, tót, román kavarog
e szívben, mely e multnak már adósa
szelíd jövővel - mai magyarok!
...Én dolgozik akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés."
(József Attila: A Dunánál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!