Belorussziában tényleg nem volt rendszerváltás, hanem kommunista diktatúra van a mai napig?
Én voltam ott többször, kamionosként, 2007 - ben. Nem olyan vészes, bár nem nyugati a színvonal. Breszt - Orsa között autópálya van. Az oroszokkal vámúnióban vannak. A közbiztonság jónak tűnt, inkább a rendőr húz le ezért - azért az utakon. Mindent lehet kapni, jó éttermekben ettünk, az orosz konyha igen ízletes. A pénzük viszont elég gyenge, nagy számokkal dobálóznak, nekünk nem volt drága, bőségesen ettünk - ittunk a kollégákkal.
Az utcákon nyugati autók vannak, a városok tiszták, rendezettek, bár sok a szocreál épület, rengeteg világháborús monumentális emlékmű. A falvak mintha 50 év időutazást tenne a múltba az ember. Az emberek elég barátságosak, minden hivatalban Lukasenko portré, de ez a oroszoknál is így van Putyinnal.
Kedves utolsó Kínában még nem jártam, de Oroszországban amerre jártam én nem vettem észre semmi diktatúrára utalót, igaz nem politizáltam, de teljesen olyan életet élnek az oroszok, mint bármelyik normális országban.
A lakosság életben Belorussziában milyen módon fedezhető fel a diktatúra azon kívül, hogy nincsenek választások meg mondjuk nem célszerű politizálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!