Tényleg az Oszkár-, és Nobel-díj átadás a két legnagyobb zsidó "ünnep"?
A barátod gondolom csak viccnek szánta. :DD
Am Oszkár díjasok között kb. annyi zsidó van ,mint német,ír,olasz...stb
A Nobel-díj ,hát.....
Szokták mondani ,hogy a két legnagyobb zsidó ünnep az a sábesz és a Nobel-díj kiosztó. :,D (ez is csak egy vicc volt!)
Am nekem van egy Nobel-díjas rokonom.
Üdv!
Nem hiszem.
Jóm kippur, Hanuka, Peszach stb. szerintem nagyobb ünnepek.
Az is igaz, hogy arányosságban véve többen kapnak Nobelt vagy Oszkárt a zsidók közül.
Ebben nincs semmi csoda, mégis, hogy lenne ha többnyire a zsidók döntik el, hogy ki kapja?
Ha pl. örmények döntenének túlnyomórészt, akkor vajon ki kapna arányosabban több díjat?
Nincs ebben semmi furcsa.
A zsidók viszont okosabbak is az átlagnál.
A zsidó a megkeresett pénzén nem fog elmenni a kocsmába beb*szni, a zsidó nem fogja azt mondani a rokonának külföldön, hogy: „találj magadnak munkát, van nekem más dolgom is”, a zsidó nem fogja cserben hagyni a társát...
1-es és 3-as kommentelőnek üzenem:
Woody Allentől származik az a mondat, hogy "az Oscar-díj átadás a második legnagyobb zsidó ünnep a hanuka után."
Most jöhet a szokásos kertész ákosos fajelméletes ömlengés, hogy a zsidók a világ legfaszájosabb népe mindenben, méghozzá genetikailag, a vérükben van, ők az übermensch és mindenki hajbókoljon előttük, örüljön, hogy él...
Folytassátok nyugodtan.
Én Pesachhal és Oscarral hallottam. De természetesen valamennyi változatban ( beleértve Woody Allent, ha tleg mondta ) vicc. Némely rabbi ( pl boldogult Raj Tamás fõrabbi ) szerint hülye vicc.
# 4 Időpont ma 22:07m komment viszont akkor is "gyökeres", ha Woody Allen tleg mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!