Mely népek fognak eltűnni belátható időn belül Európából?
Szerintem Bulgária vezeti a sort. 20 éven belül egy darab adófizető nem lesz az országban, maradnak csak a nyugdíjasok meg a cigányok, a népesség iszonyat tempóban csökken.
Bulgária lesz nagy valószínűséggel a cigányok első állama.
A kivándoroltak meg szépen asszimilálódnak
Második ilyen ország lehet nagy eséllyel Lettország, bár ott azért normálisabb vezetés van, mint Bulgáriában.
A macedónoknak sem jósolok hosszú időt, főleg, hogy a fejükre szaporodnak az albánok.
Más népeket nem tudok, mert általában vagy stagnál a kis országok lakosságszáma, vagy kis mértékben csökken csak.
Ha ide vehetem azokat a népeket is, melyeknek nincs országa, akkor az Oroszországban élő finnugor népekre tippelnék.
Példaként komolyan meg van a veszélye, hogy az udmurt nyelv kihalt. Ha most egy nyelv kihal, tulajdonképpen vehetjük a nemzetet is "eltűnt"nek, mert nincs saját országuk, oroszul beszélnek, és asszimilálódnak emiatt az oroszokba.
A karél nyelv (sokak szerint csak a finn egy dialektusa) szintén halálra van ítélve, karélok is alig vannak.
Ugyanígy a vótok is. Egyetlen egy olyan falu van már csak (az is Oroszországban) ahol vótok laknak, és a nyelvet is beszélik.
Ha olyat kérdezel, aminek jelenleg országa is van, akkor én is Bulgáriára voksolok.
"Szerintem Bulgária vezeti a sort. 20 éven belül egy darab adófizető nem lesz az országban, maradnak csak a nyugdíjasok meg a cigányok, a népesség iszonyat tempóban csökken."
Ez érdekes, pedig ott is igaznemzeti, keresztyén kormány van már 2009 óta.
A franciák már ébredeznek. A vikingeknek csak az egyik országuk van végveszélyben, a másik 2 nem.
Marad a Holland. Na ők tényleg el fognak tűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!