Oroszországban demokrácia van?
Nekem a demokrácia azt jelenti, hogy tartanak választást, ahol elegendő szavazat mellet a jelenlegi vezetés leváltható.
Aki szerint Magyarországon nincs demokrácia, az inkább ne írjon.
Amerikában én úgy tudom, hogy a kormány demokratikus úton leváltható. Ha ez igaz, akkor az már az emberek döntése volt, hogy ne lehessen tüntetni a bankárok ellen. Számomra a gyülekezési szabadság korlátozása még nem egyenlő a demokrácia hiányával. Ha viszont a jelenlegi kormány a kóvetkező választáson úgy marad hatalmon, hogy korlátozza a választásra jogosult személyeket(pl nem engedi őket az ellenzékre szavazni), vagy szándékosan félreszámolja a szavazatokat, akkor elmondható, hogy Amerikában nincs demokrácia.
Egyébként hozzám hasonló gondolkodású embereknek elég kevés nyugati országban biztosítják a gyülekezési szabadságot, tehát ezt nem tekintem a demokrácia feltételének.
A válaszoknak nem az egyesült államokról kéne szólnia, hanem Oroszországról. Az Egyesült államokban tudjuk mi van. Egy nagyon ingatag lábakon álló, kizárólag a sajtó majdnem teljes kontrolljával, és a manipuláció tökélyre fejlesztésével fenntartható diktatúrákba illő intézkedéseket hozó vezetés -Mely bármikor könnyen eltávolítható lenne egy választáson, ha meglenne hozzá a népakarat.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert Oroszországaban viszont nem tudtam, hogy mi van.
Mostmár azon gondolkozom, hogy lehet, hogy az amerikai imperialista külpolitika kifejezetten jól jön a keleti országoknak, mivel ez legitimálja a diktátorok hatalmát. Most is, hogy feltettem a kérdést, hogy diktatúra van- e, egyből a válaszolók fele amerikára mutogat, így felmentve az orosz vezetést a felelősség alól.
"Ha annyi szavazat van, amennyit Putyin akar, az azt jelenti, hogy a választáson nem leváltható, így nincs demokrácia."
Kezded feltalálni a csőben a lyukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!