Mit jelent a gyakorlatban az, hogy Törökország vízummentességet kapott? Csak annyit, hogy ha nyaralni jönnének pár hétig, akkor nem kell fizetniük, vagy valami komolyabb?
Azt jelenti, hogy elég az útlevél, nem kell pluszba még vízum is bele. Ideje volt már, mi már tavaly tavasszal megkaptuk tőlük.
előző: USA-ba se kell már vízum...
Magyar török viszonylatban két éve nem kell vízum. Az USA-ba sem kell, más kérdés, hogy ők ezt mennyire tartják be. Mert az ugye nem normális, hogy egy ország a határán kénye kedve szerint, szabályokkal nem törődve, mindössze az aktuális hivatalnok ízlése alapján azonnali hatállyal visszafordítson. Az USA gyakorlat ez.
Egyébként a vízum arra szolgál, hogy az adott államnak legyen ideje megvizsgálni a másik államból érkezőt. Ha minden rendben, kiadják a vízumot, ha nem, akkor megtagadják. A határon (akár közút, vasút, vagy repülőtér) erre sokkal kisebbek a lehetőségek. Ezért azok az országok, amelyek "jóban vannak", elhiszik egymásról, hogy normális emberek normális okkal érkeznek, bárki és bármi is az.
Most tehát arról van szó, hogy Európa elhiszi ezt a törökökről. Nem azért, mert jóban vannak, hanem mert ez az ára annak, hogy a kétmillió menekültet ne zavarják (mint eddig tették) tovább Európába. Persze azt még nem tudni, hogy minden török "normális" céllal érkezik-e (a többsége igen!), sem, hogy ettől csökken-e a menekültáradat. Éppen ezért ez egy egyoldalú alku.
És ezt hol olvastad?
Én nem tudok róla,hogy a törökök vízum nélkül jöhetnének.
"Egyébként a vízum arra szolgál, hogy az adott államnak legyen ideje megvizsgálni a másik államból érkezőt. Ha minden rendben, kiadják a vízumot, ha nem, akkor megtagadják. A határon (akár közút, vasút, vagy repülőtér) erre sokkal kisebbek a lehetőségek."
eddig ahová vízummal mentem, ott mindig a határon vettem meg...
"És ezt hol olvastad?
Én nem tudok róla,hogy a törökök vízum nélkül jöhetnének."
Ez azért cserébe van (a nagy rakás pénz mellett), hogy nem engedik tovább a migriket. Olvass többet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!