Hanyadik világháború lesz legközelebb?
Néha szoktam ebben a kategóriban kérdéseket olvasgatni és párszor láttam, hogy irták mások, hogy már zajlik az 5. világháború, meg mások szerint most jön majd a 4. Akkor a 3. mi volt? És akik szerint az 5. lesz legközelebb, azok mit tartanak 4. világháborúnak?..
Bocsi, ha valami nagyon hülyeséget kérdeztem ezzel, csak nem értem, hogy gondolják..
Hát történelmileg igazából ha úgy vesszük több világháború is volt. Lényegében a 100 éves háború is az volt, meg a napóleoni háborúk is, mivel az akkor ismert modern világ igen nagy része kivette a részét belőlük. De voltak olyan háborúk is a középkorban, amikor az európai gyarmattartók Európában és a gyarmataikon is hadakoztak egymással.
Nagy Sándor háborúi is azok voltak lényegében, harcolt az is mindenkivel, indiaiakkal, perzsákkal, arabokkal, más európaiakkal.
Azért tesz így különbséget a történelem, mert az első VH volt az első olyan nagy háború, ahol egyrészt már a mai értelemben vett modern tömeghadseregekkel harcoltak, másrészt az országok szinte teljes társadalmukat és ami a fő a gazdaságukat is szinte kizárólag a háború szolgálatába állították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!