Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hanyadik világháború lesz...

Hanyadik világháború lesz legközelebb?

Figyelt kérdés

Néha szoktam ebben a kategóriban kérdéseket olvasgatni és párszor láttam, hogy irták mások, hogy már zajlik az 5. világháború, meg mások szerint most jön majd a 4. Akkor a 3. mi volt? És akik szerint az 5. lesz legközelebb, azok mit tartanak 4. világháborúnak?..

Bocsi, ha valami nagyon hülyeséget kérdeztem ezzel, csak nem értem, hogy gondolják..

2015. nov. 28. 22:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát történelmileg igazából ha úgy vesszük több világháború is volt. Lényegében a 100 éves háború is az volt, meg a napóleoni háborúk is, mivel az akkor ismert modern világ igen nagy része kivette a részét belőlük. De voltak olyan háborúk is a középkorban, amikor az európai gyarmattartók Európában és a gyarmataikon is hadakoztak egymással.

Nagy Sándor háborúi is azok voltak lényegében, harcolt az is mindenkivel, indiaiakkal, perzsákkal, arabokkal, más európaiakkal.

Azért tesz így különbséget a történelem, mert az első VH volt az első olyan nagy háború, ahol egyrészt már a mai értelemben vett modern tömeghadseregekkel harcoltak, másrészt az országok szinte teljes társadalmukat és ami a fő a gazdaságukat is szinte kizárólag a háború szolgálatába állították.

2015. nov. 28. 23:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2015. nov. 28. 23:12
 3/3 anonim ***** válasza:
A hétéves háború (1756-1763) a 18. század legnagyobb katonai konfliktusa volt. Winston Churchill, 20. századi brit miniszterelnök az első világháborúnak titulálta, részben jogosan, hiszen a háború Ausztrália kivételével minden kontinensen dúlt.
2015. nov. 29. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!