Mi a baj a japán gazdasággal?
Az inflációra mindig elrettentő ellenpéldának hozzák fel, hogy ott defláció van és az mennyivel sokkal rosszabb. Tényleg nem értem miért, ha csak azért nem mert nem illik bele a kizsákmányoló globális világgazdaságba.
Japán a világ egyik legfejlettebb országa, szorgalmas emberek, akik megannyi hatalmas katasztrófa után talpra álltak.
Miért baj az, ha ott nem romlik a pénz?
Azért ne legyen követendő példa Japán.
Milyen élet az,amikor napi 12 órát dolgozol és feláldozod az egészségedet,és az életedet a semmiért?
A japán gazdaság nem, alig növekszik.
A társadalom elöregszik, fogy.
A világgazdaság, politika, társadalmi szemléletünk pedig növekedés alapú, ha nincs növekedés, azt kudarcként éljük meg.
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy Japán már egy nagyon magasan fejlett és nagyon túlnépesedett ország, így nem biztos, hogy a növekedést kellene hajszolni.
Ahogy egyre tovább élünk és egyre szűkösebbek az erőforrásaink, mindenhol öregedni fog a társadalom. A rövidlátó családtámogatások helyett inkább arra kéne azt a pénzt költeni, hogy az öregkor egészségesebb legyen és ne csak külsőleg nézzen ki fiatalabbnak az ember, hanem egészségileg, erőnlétileg is.
Napi 12 órát pedig már sehol nem kéne dolgozni, Japánban meg főleg nem. Ha minden olyan munkakört kivonunk a munkaerőpiacról, amikre semmi szükség és csak azért csinálják az emberek, hogy meg tudjanak élni, akkor a társadalomnak több, mint a fele már most is otthon ülhetne. Csak ezt sem lehet beilleszteni a növekedésen alapuló társadalmakba, mert ha csoportok úgy kapnak pénzt, hogy semmit nem csinálnak érte, az belső feszültséget okoz.
"Napi 12 órát pedig már sehol nem kéne dolgozni,"
Magyarázd el ezt a rabszolgatartó kapitalista vezetőknek:D
De én úgy vettem észre van elég mazochista aki élvezi azt,hogy annyi az élete,hogy dolgozik és alszik.
Én napi 4 óránál nem akarok többet dolgozni.
Nem is bírja a szervezetem,nem egészséges,és ez az életcélom,hogy valahogy megéljek ennyi munkával:D
Utána olvashatnál, hogy milyen hatásai vannak egy Deflációs-spirálnak. Röviden annyi, hogyha minden hónapban egyre többet kapnál a pénzedért, akkor a nem szükséges termékek megvásárlását folyamatosan elhalasztod, hiszen minek most vegyem meg, ha következő hónapban úgyis olcsóbban megkapom. Itt kezdődik az ördögi kör, mert ha később veszem meg akkor csökken a kereslet, ha csökken a kereslet akkor csökkentenem kell a megtermelt mennyiséget és csökkenni fog a bevételem is, mivel csökkentettem a termelt mennyiséget 200-ról 150-re, ezért 10 ember helyett 9 ember is elegendő, ezért azt az 1 embert elbocsájtom. Az 1 elbocsájtott ember pedig szintén minimálisan költekezik. Itt újra indul az egész. Most ezt képzelt el egy teljes országra levetítve hosszú távon. Remélem ezek után már tisztábban látod az egészet és rájössz, hogy ez azért rossz, mert hosszú távon az emberek szívnak vele és nem azért rossz, mert nem illik bele az "kizsákmányoló globális világgazdaságba"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!