Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az európai iszlámság ellen...

Az európai iszlámság ellen kollektív bűnösséget kell hirdetni, és kitenni őket Európából?

Figyelt kérdés
Szerintem ez az egyetlen megoldás, ha nem teszik meg akkor sosem lesz vége a terrornak.
2015. nov. 16. 20:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
18%

Amiket felvázoltál azok mind embertelen és Európához nem méltó cselekedetek lennének. Mi képviseljük a szabadság és a demokrácia eszménye mellett az egyenlőség és a béke ideológiáját a világban. Ha úgy járnánk el ahogyan Te leírtad, hogy erőszakosan és félelmet keltve kitelepítünk embertömegeket, akkor mivel vagyunk jobbak, mint a szintén félelmet kelteni akaró terroristák? És jelenleg csak az arabokkal van problémád. Most csak őket tiltanád ki a kontinensről. Mennyi időnek kellene eltelnie, hogy jöjjön egy másik népcsoport? Aztán szépen sorjában az összes többi másként gondolkodó is..

A probléma ott van, hogy háborúban és erőszakban gondolkodunk, mikor a történelmünk már bebizonyította, hogy ezen megoldások válaszcsapás gyanánt mindig csak még rosszabb helyzeteket szültek.

2015. nov. 16. 22:18
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Adolf Hitler forog a sírjában".úgy hallottam :-)

az is túlzás volt , amit ő tett, de ami most történik a kicsit sem normális

2015. nov. 16. 23:09
 13/18 anonim ***** válasza:

9-es, én ezt értem, de Amerikával meg kinek van bátorsága "kötekedni", és bátran megmondani nekik az igazságot? Tegyék ők helyre azt, amit elrontottak! Ha meg emögött valami tudatos hátsó szándék volt, hogy a térséget, a közel-keletet tönkretegyék, meg Európát is meggyengítsék, akkor az már más kérdéshez tartozik.

13-asnak: ez mind szép és jó, de most kényszerhelyzet van, betelt a pohár, és sürgősen lépni kell valamit. Európa most egy új kihívással szembesül, mert látjuk, hogy a fanatikus emberek, és még ki tudja, hogy kik, csúnyán visszaélnek a jóságunkkal. Elgondolkoztató, hogy vajon kiknek állhat érdekében az, hogy állandóan ezeket az értékeket, a szép és jó, pozitív dolgokat hangoztatják, miközben meg védtelen és kiszolgáltatott ez a földrész. Ezek a dolgok feltűnően egybevágnak. Ha valaki túl jó, akkor fennáll a veszélye annak, hogy azzal előbb utóbb visszaélnek mások. Ha maradunk az egy személyre vonatkoztatott, hétköznapi példáknál, akkor úgy is lehet fogalmazni, hogy lehet valaki úgy is jó, hogyha erős, és meg tudja védeni magát szükség esetén. Nos, ezt kéne tennie Európának is, ha minden jel szerint valamilyen külső erők nem akadályoznák meg ebben.

2015. nov. 16. 23:12
 14/18 anonim ***** válasza:
49%

Ott tartunk hogy pl Franciaországban a börtönök lakói 80% muszlimok. Nem kell mindenkit kitenni, de! Rengeteg olyan van akit ítélték már el terrorista cselekedetért. És mi történik? Leül 2-3 évet és kisétál. Ezeknek felül kell vizsgálni az állampolgárságát, megvonni tőlük és örökre kitenni.

Ezen kívül kezdjenek razziákat azoknál az európai muszlimoknál akik a fecen, youtubeon, újságcikkek alatt, bárhol Európa ellenes és iszlamista kommenteket írnak és ha a nézeteik bebizonyosodnak őket is vàgják ki Európából mint a macskát.

Ezzel szelektálva lenne a dolog. Akik pl anno a Debreceni táborban allah akbarozva törtek-zúztak azonnal gumibotozni és fel az első gépre.

2015. nov. 16. 23:40
 15/18 anonim ***** válasza:

jót röhögtem a 6-os válaszán :D

pont az ilyenek miatt működik a belső vezetésünk is úgy, ahogy, hisz amikor választás van, akkor is körülbelül ilyen szintű, megvalósíthatóság nélküli ígérgetések alapján választunk egy pártot, akire szavaz az ember...:D

most ugye a vallással van gondunk, nem azzal, hogy valaki arab származású, hisz vannak keresztény arabok is, és ugyanúgy európai muszlimok is. a vallásról meg mindenki azt mond, amit akar. ha azt állítanám, hogy te, 6-os muszlim vagy, bemondás alapján téged is kidobnának európából? :D

mennyiből tart egy radikálisan gondolkozó muszlimnak azt vallani, hogy ő keresztény? nem ilyen egyszerű ez, hogy fogjuk őket, oszt kirakjuk innen...de biztos erre is van megoldásod...

2015. nov. 17. 00:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Amiket felvázoltál azok mind embertelen és Európához nem méltó cselekedetek lennének. Mi képviseljük a szabadság és a demokrácia eszménye mellett az egyenlőség és a béke ideológiáját a világban"

Az ember azt gondolná, hogy azért van olyan szinten az oktatás szinvonala nálunk, hogy iolyen ökörséget nem ír le már egy fiatal. (mert már töriórán elmondják, hogy a francia forradalom volt a legjobb bizonyíték arra, hogy a szebadság összeeygezhetetlen az egyenlőséggel-lsd jakubinus diktatúra)

Mindenesetre szép példája vagy annak, miylen amikor valaki valóban áldozata a livberális agymosásnak. Mosolyogva mész a vágóhídra. Olyamiben hiszel, ami nem elég, hogy sosem, fog megvalósulni, de ráadásul soha nem is létezett, csak elvi szinten. Nézz körbe magad körül, és számold össze, hogy a te békés szabad és egyenlő demokráciáid az utóbbi 10 évben hány háborúban vettek részt.

2015. nov. 17. 01:33
 17/18 anonim ***** válasza:
40%

Természetesen nem tökéletes a rendszer amelyben élünk. Nagy változásokra van szükség, részben az emberek hozzáállásában is.

Én a töri órákon sokkal inkább azt tanultam meg, hogy ha valaki gyilkol, akkor arra nem a viszont gyilkolás a válasz. Az ókor óta a talio-elv van érvényben, de valós megoldást eddig még sosem produkált. Főleg nem békéset. Az erőszakos úton kikényszerített "megoldások", pedig ahogyan Ferdinand Foch is mondaná, "nem béke lenne, csak fegyverszünet húsz évre".

Nem mellesleg lehet, hogy a világbéke egy megvalósíthatatlan elképzelés és egy utópia, de ez nem jelenti azt, hogy ne küzdhetnénk érte.

Minden ember élete nagy érték valaki szemében, és ha a 21. századra "libsi agymosottnak" számít az alapvető empátia és az, hogy nem nézem le a másik embert csak azért mert nem ismerem, vagy mert más kultúrkörből jött mint én, akkor igen, "libsi agymosott vagyok". De szerintem szükségtelen a másikat különböző jelzőkkel illetni. Elsősorban akkor is mind emberek vagyunk, és ezen semmilyen földbe rajzolt határ vagy ideológiai és egyébmásságok nem változtatnak.

2015. nov. 17. 09:29
 18/18 Gina Lollobrigida ***** válasza:

"mert szerinted lehet lőni emberre csak úgy"

miért, hogyha ezeknek az emberszerűeknek lehet akkor az embernek miért is ne?

Egyébként liberális vagyok!

Csak azzal vagyok tele, hogy egy két ökör egyszerűen nem érti hogy az mi:

"ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI" vili?

Ezek hagynak élni szerintetek?

2015. nov. 17. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!