Mi vezet az Európában született, és felnőtt muszlim fiatalok radikalizálódásához?
Komolyan nem tudom felfogni ép ésszel, hogy egy Belgiumban/Franciaországban/Nagy-Britanniában született muszlim fiatalt mi visz arra rá, hogy megölje a honfitársait (igen, mivel pl. Franciaországban született, francia állampolgár, ezért a franciák a honfitársai, francia az anyanyelve stb.), mi vezeti őket arra rá, hogy Szíriába menjenek kiképzésre, hogy azután olyan városokban mészároljanak, ahol felnőttek?
Az elkeseredettség? Szegénység? Kilátástalanság? Akkor a mi csöveseink/cigányaink miért nem ölnek halomra mindenkit? Nem értem...
"12-es, te menj gyárts konteókat inkább, és rettegj az illuminátiktól. Köszi."
Ki nem állhatom a konteós marhákat, szóval nem értem, hogy miért is kéne nekem ezt tennem.
Az, hogy ezeknek a fiataloknak már a szülei sem tudtak/akartak beintegrálódni a befogadó társadalomba. Főleg azért, mert nem beszéltek vagy nem akarták megtanulni a nyelvet, ami miatt nem kapnak tiszteséges fizetésű munkát, hanem "beragadnak" a muszlim diaszporában. Az ő körükben lesz munka, hiszen nem kell arabon kívül más nyelv és ez addig megy, amíg ki nem alakulnak a "no-go" zónák.
Ezekben a zónákban (pl.: Berlin Neukölln negyede vagy London Tower Hamlets negyedének a muszlim része) gyülőlik a hivatalos szervek képviselőit.
Az ilyen zónák tökéletes helyt nyújtanak a radikalizálódásnak és az ISIS-nek hogy toborozzon fiatalokat, főleg azokat, akiknek nincs igazán családi hátterük. Ezt leírták már számtalanszor.
"Fontos szerepe van az identitászavarnak. Nyugat-Európába születnek, ottani állampolgárok, de nem érzik magukat belgának, franciának, angolnak, németnek, hollandnak, nehezen tudnak beilleszkedni, ezért az identitáskeresésben visszanyúlnak inkább a felmenőkhöz, az iszlámhoz. "
Ilyen a kirekesztés.
A kirekesztett,kisebbségi csoportoknál ezért nagyobb az esély a bűnözésre is.
A romák is ezért ilyenek.
Ki alkalmazna mondjuk egy értelmiségi állásba romát?
De akár csak egy alacsonyabb iskolai végzettséghez kötött munkakörbe is?
Ha van 3 roma és 1 magyar álláskereső,akkor mindenki a magyart fogja választani,mielőtt bármit is kérdezne tőlük.
Az integráció nem csak kizárólag az ő feladatuk lenne,ha már az adott állam befogadta őket,akkor foglalkozni kellene az integrálásukkal is.
Eleve a fejlett világnak a szegény országok oktatására kellene költenie.De nem érdekük,csak az olcsó munkaerőt látják bennük,gyári munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!