Az EU mely államai támogatják a föderációvá alakulást, az Európai Egyesült Államok létrehozását?
"Végülis ez pont nem igaz. Amiről te beszélsz, az a globalizáció elmélet. Egy elméleti konstrukció. Amiben hiszel. A történelem pont arról szól, hogy minden nagyobb politikai egységbe szerveződés széthullott 8tudod a birodalmak...)"
Mondtál egy példát. Akkor még nem volt meg hozzá a szellemi és technológiai fejlettség, hogy összetartsa, ami most már igen. Az USA pl igen jól elvan.
De mindegy is, erre is kitalálsz majd valamit. Ha igazad lenne, akkor még mindig családokban, max törzsekben élnénk.
Ha nem látod, hogy mi a személyeskedés, akkor nem direkt csinálod. Ez még rosszabb...
Pl köszönöm a vallásos bigott jelzőt. A többi kérdésben nem keresek vissza, de nyilván, ha akarnád, megtalálnád.
Az az igazság, hogy veled beszélni teljesen parttalan.
Leírtam a véleményem, lehet nem egyetérteni, de te állandóan elkezdesz személyeskedni. Nem csak ennél a kérdésnél. Unalmas, az az igazság. Az a véleményem, hogy te imádsz veszekedni, csak a barátaid már rád untak, vagy nincsenek, és most itt éled ki.
Igen, tudom, erre is majd írsz valamit, hogy miért én vagyok a hülye. De belül tudod, hogy jól látom.
Na, megadom az utolsó szó jogát, mivel innentől: /ignore brutalll
"De belül tudod, hogy jól látom"
Belül azt tudod, hogy neked kényelmes ez a projektált gondolat. Én pl semiylen módon nem utalgattam a magánéletedre, meg arra, hogy tuti senki sem szeret.
Amit felhoztam, nem egy példa. Már a középiskolában is tanulhattad. Az a helyzet, hogy az összes birodalom széthullott. Kivétel nélkül (értsd és mond, kivétel nélkül)
A 20. században is léteztek ám birodalmak leányzó. A britt ygarmatbirodalom volt a legnagyobb. De az USA, Franciaország, Németország, Olaszország is kivette a részét ebből. Kivétel nélkül az összes széthullott. 1991 ben pedig a Szovjetúnió is. Az, hogy lehetetlenség olyan politikai integrációt létrehozni, amiben több nemzet feladja a saját nyelvét, szuverenitását, kultúráját, hagyományait, egész egyszerűen empírikus tény. Nem a kisujjamból szoptam ki. Ezért is mondhatom azt, hogy amíg neked "véleményed" meg "hited" van abban, hogy Európai egyesült államok létre fog jönni majd egyszer, addíg nekem meg konkrétan, és tényszerüen igazam van.
Abban meg azért meg kellene egyeznünk, hogy az USA jelenleg nem birodalom, hanem egy kifejezetten patrióta nemzetállam. Kevés büszképp nemzet van, mint ők.
Engem nem zavar, ha ignorálsz, ahogy mondtam, ezt azért teszed, mert az ügyben nincsenek érveid, csak hited, igy számodra ez kényelmes megoldás. Bár szerény meglátásom szerint ebben az esetben jellemesebb lett volna ha nem gyártasz rólam magadnak pszichológiai profilt, illetve nem képzelsz mögém valami sanyarú emberi sorsot, hanem szimplán leszrod amit írok. Ugyanis a nem alátámasztott véleményed miatt nevezhetlek esetleg naívnak, vagy bigottnak, mert ez érvelhető. Te viszont a véleményemből baromira nem tudsz semiylen információt sem leszürni azzal kapcsolatban, hogy nekem milyen a magánéletem, illetve a baráti köröm hogy viszonyul hozzám. (bár mégegyszer mondom, értem, hogy miért kéynelmes neked ez a gondolat)
Csaó.
Az Európai Egyesült Államok mielőbbi létrehozása szerintem közös érdek és az egyetlen lehetőség arra, hogy közös problémáinkat képesek legyünk hatékonyan megoldani.
Én nagyon várom már, hogy az európai integráció a mai bénakacsa állapotból továbblendülve egy valódi föderációt hozzon létre.
A németekben és a franciákban egyértelműen megvan az akarat erre, meg is fogják csinálni és a mai eurozóna országaiban is többségi támogatásra talál, sajnos mi ebből most kilógunk, könnyen lehet, hogy kimaradunk. Aki kimarad, az lemarad ebben az esetben.
Ugyanakkor én a mélyítés mellett a szélesítést is fontosnak tartom. A 2008-ban létrejött Mediterrán Uniót mindenképpen erősebben be kellene vonni az integrációba, legalább az Európai Unióba, ha első lépésben még nem is a leendő konföderációba vagy föderációba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!