Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hol a fenébe a tervezzem a...

Hol a fenébe a tervezzem a jövőmet, ha egyszer láthatóan hanyatlik nyugat-Európa, viszont kelet-Európa meg szegény? Ti hol tervezitek a jövőtöket?

Figyelt kérdés

Amerikába nincs zöld kártyám. Ausztráliába és Új-Zélandra szintén nagyon nehéz bejutni. Afrikában/Ázsiában/Dél-Amerikában érthető okokból nem akarok élni. Az EU nyugati része most épp a hattyú halálán van, ráadásul a hírek szerint még nem elég az a helyzet ami most van, több tízmillió migráns fog még oda vándorolni, akik között ugyanúgy lesznek terroristák. Kelet-Európa és Oroszország még mindig a kommunizmus utáni tőkehiányban és fejletlenségben szenved.

Hol lenne a legjobb élni szerintetek? (Normális, családos életet)

2015. nov. 14. 20:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
43%
A fővárosban jól meg lehet élni...
2015. nov. 14. 20:32
 12/29 anonim ***** válasza:
17%

30 éves vállalkozó!

És ki fog itt fogyasztani?

Mert az embereknek nem igen van pénzük vásárolni!

Ha csak nem élelmiszerben utazol,akkor nagy esély van rá,hogy hamar becsődölsz.

2015. nov. 14. 20:34
 13/29 anonim ***** válasza:
38%

Az a baj, hogy én nem a kőkorszakot néztem hanem a XXI. századot (2015). S lehet jönni a csípkelődő dumával, de a tény az tény, hogy azért van lejjebb.

Nem mondtam, hogy itt valami fényes, de neked sem kell felháborodni, és pattogni, főleg nem ilyen szélsőséges példával pedálozni.

A szegénység megvan mindenhol.

Annyiban más Mo., hogy nem áll ki magáért. Ha mindenki egységesen azt mondaná, hogy a minimálbér holnaptól 200-tól indul, akkor az lenne. Csak mindig van olyan aki inkább meghunyászkodik, és elmegy szolgabérért melózni. (Ami nem biztos, hogy rosszabb mintha éhen halna..)

2015. nov. 14. 20:34
 14/29 anonim ***** válasza:
35%
"láthatóan hanyatlik nyugat-Európa, viszont kelet-Európa meg szegény". Hol és hogyan üljek be akkor én tudatlan egyszerü magyar gyerek a tutiba?
2015. nov. 14. 20:35
 15/29 anonim ***** válasza:
61%
#13 : Az igen öcsém, te aztán tisztában vagy a gazdaság működésével!
2015. nov. 14. 20:36
 16/29 anonim ***** válasza:
91%

Szögezzünk le valamit nagyon gyorsan: normális, piacképes végzettséggel Kukutyinban sem leszel milliomos. Ha meg ilyened van, akkor itt is bőven meg tudsz úgy élni, hogy ne kelljen menekülnöd, persze azt senki sem garantálja, hogy 5 évente tudsz venni egy új bömöst.

Komolyan úgy beszélnek egyesek erről az országról, mintha nem élnénk itt is jobban mint a világ másik 70-80%-a. Több száz Magyarországot megtöltő ember él napi kevesebb pénzből, mint a legszarabbul fizetett magyar melós fél órányi bére.

2015. nov. 14. 20:37
 17/29 anonim ***** válasza:
89%

12#

Na, itt a gondolkodásbeli probléma.

Miért csak kereskedelemben lehet gondolkodni?

Nem csak boltok meg fodrászüzletek léteznek, mint vállalkozások.

Például, mint írtam, nekem nemzetközi fuvarozó cégem van.

Több nagyobb multival is együttműködünk, visszük az áruikat.

Kreatívnak kell lenni.Fel kell mérni a piacot, hogy mi kell, miből van igény.

Ha rohadt sok pénzem lenne, akkor az IT-be fektetnék be.

2015. nov. 14. 20:51
 18/29 anonim ***** válasza:
91%

"Annyiban más Mo., hogy nem áll ki magáért. Ha mindenki egységesen azt mondaná, hogy a minimálbér holnaptól 200-tól indul, akkor az lenne. Csak mindig van olyan aki inkább meghunyászkodik, és elmegy szolgabérért melózni. (Ami nem biztos, hogy rosszabb mintha éhen halna..)"

Tudom, hogy nem tanult mindenki közgazdaságtant, de ehhez még az sem kéne, elég lenne a középiskolás történelem... a pénz önmagában nem érték, csak annyit ér, amennyi fedezet van mögötte. A magyar forint csak annyit ér, amennyit a mögötte lévő gazdasági háttér. Ha holnaptól 200 lenne a minimálbér, azzal semmit nem lépnél előrébb... nem 60 forint lenne a Sportszelet, hanem 260, nem 200 lenne egy doboz sör, hanem 1000 és lehetne folytatni a sort. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy az 5/10 több mint az 1/2.

2015. nov. 14. 21:08
 19/29 A kérdező kommentje:
De én nem akarok ingázó életet élni. Azt meg, hogy Magyarországról Bécsbe minden nap felkelni és megtenni ezt a távot, azt semmiképp. Nyugodt életre vágyok, közelben lévő nyugis melóra, családra, és normális értékrendre. A francnak sincs kedve rohangálni minden nap az osztrákok Euro-jukért, az nekem már a nyomor élet kategória.
2015. nov. 14. 21:19
 20/29 anonim ***** válasza:
95%
Ja hogy egy lusta darab sz_ar vagy, az más. Hát akkor kipukkasztom a képzeletbeli buborékot. Sehol nem nyújtják aranytálcán a jó életet. Bizony kaparni kell érte.
2015. nov. 14. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!